Grupperna

Grupp A

Grupp A består av hemmanationen Brasilien, Kroatien, Mexiko och Kamerun. I denna grupp är det givetvis Brasilien som är klar favorit men inte bara för att man är hemmanation. Brasilien är ett av världens absolut bästa lag och på hemmaplan är man nu redo för att äntligen få vinna det VM-guld som man blev snuvade på 1950.

Grupp B

Grupp B är historiskt då det är första gången som två VM-finalister från det föregående VM:et, Spanien och Holland i detta fallet, hamnar i samma grupp i det efterföljande världsmästerskapet. Det är också Spanien och Holland som är solklara favoriter att avancera från gruppen och det kommer att bli oerhört tufft för Chile och Australien att rubba de två giganterna.

Grupp C

Grupp C är ett av Brasilien-VM:s jämnaste grupper med Colombia, Grekland, Japan samt Elfensbenskusten och utan någon självklar gruppvinnare. Det kommer därmed bli en oerhört spännande uppgörelse mellan de här fyra lagen om de två platserna till slutspelet. På förhand är dock ett stjärnspäckat Elfensbenskusten en liten favorit men som inte har lyckats införliva förväntningarna i de tidigare mästerskapen och frågan är om det går vägen denna gång istället.

Grupp D

Grupp D är en av de jämnare grupperna i fotbolls-VM i Brasilien med England, Uruguay och Italien som tre heta kandidater om de två slutspelsplatserna. Gruppens fjärde medlem Costa Rica kommer sannolikt att agera som slagpåse i de tre toppnationernas jakt på poäng.

Grupp E

Frankrike är favorit att vinna grupp E och med Schweiz som främsta utmanare. För Honduras och Ecuador kommer det att bli oerhört tufft att utmana de två toppfavoriterna.

Grupp F

Argentina är solklar favorit i grupp F och bör inte ha några problem att vinna gruppen.. Bakom Argentina kommer detta att bli en tuff kamp mellan Bosnien och Nigeria som båda har mycket intressanta lag. Iran gjorde det bra i kvalet och att ta bara ta sig till VM var en stor bedrift i sig men i denna grupp kommer det att bli svårt att hävda sig och kommer sannolikt att bli gruppen jumbo.

Grupp G

Tyskland är given favorit i grupp G och bör inte ha några problem att gå vidare från en grupp bestående av Portugal, Ghana och USA. Den sista platsen är Portugal favorit att ta hand om även om Ghana och USA kan utmana.

Grupp H

Ryssland och Belgien är klarar favoriter att ta sig vidare från grupp H och bör inte få några större problem att skicka ut Sydkorea och Algeriet som kommer att få det oerhört tufft att hävda sig i denna grupp.