Eftersnack: Argentina vidare och Bosnien utslaget

Lördagen bjöd på ett hyperintressant möte mellan Tyskland och Ghana, där Klose tangerade Ronaldos målrekord. Argentina vann efter mycket om och men mot Iran och är vidare till slutspelet men för VM-debuterande Bosnien blev det förlust mot Nigeria och är därmed utslagna.

Argentina – Iran: 1 – 0

Iran vara nära en stor skräll mot Argentina under lördagens möte. Ett defensivt Iran gav Argentina få chanser och faktum var att Iran var ytterst nära att ta ledningen vid ett par tillfällen och skulle till och med kanske haft en straff.

Precis som i öppningsmatchen mot Bosnien var det Lionel Messi som avgjorde med en individuell insats och i den 91 minuten orkade inte iranierna att försvara sig på samma uppoffrande sätt som tidigare och Messi fick det utrymme han behövde för att knorra in 1-0.

Segern innebär att Argentina kommer att gå vidare till slutspelet från grupp F och att Irans slutspelsdrömmar är krossade.

Tyskland – Ghana: 2 – 2

Mötet mellan Tyskland och Ghana i grupp G blev en otroligt spännande tillställning och av VM:s bästa matcher hittills. Ghana gick ut offensivt med ett högt försvarsspel och trots bra chanser från båda håll stod sig 0-0 efter den första halvleken.

Knappt fem minuter in i den andra halvleken slog Thomas Müller ett snyggt inlägg till en inlöpande Mario Götze, i Ghanas straffområde, och nickade in 1-0 till Tyskland. Ghana svarade med att bara tre minuter efter göra 1-1 och även ta ledningen med 2-1 efter att Tyskland slarvat i ett uppspel.

Med hopp om förändring så bytte Tyskland in den notoriska målskytten Miroslav Klose i den 70:e minuten. Klose hade knappt varit på plan i en minut innan han kunde stöta in 2-2 på en hörna. Målet innebar att Klose tangerade brassen Ronaldos målrekord i VM med totalt 15 gjorda VM-mål.

Resultatet 2-2 stod sig matchen ut och poängen innebär att Ghana fortfarande har en chans, om än liten, att gå vidare.

Nigeria – Bosnien: 1 – 0

Det blev inget lyckat mästerskap för Bosnien-Hercegovina i VM-debuten. I nattens möte mot Nigeria var det Nigeria som tog ledningen med 1-0 i den 29 minuten, ett mål som upprörde Bosnien som ville ha frispark i situationen innan. Extra upprörda blev de också efter att Edin Dzenkos mål, i den 21 minuten, blev avvinkat för offside, trots att han var onside. Mycket olyckligt för Bosnien.

I andra halvlek hade båda lagen flera möjligheter att näta men det ville sig helt enkelt inte. Bosnien slarvade nå kopiöst och kvitteringen kom aldrig.

Bosnien har nu inte lyckats ta poäng på de två inledande matcherna och har inte längre någon möjlighet att avancera från gruppen. Nigeria tog å andra sidan tre välbehövliga poäng, fyra totalt i grupp F, och har nu god chans att gå vidare till en åttondelsfinal.