Eftersnack: Colombia klara för åttondel och Uruguay vann mot England

Uruguay vann den otroligt viktiga matchen mot England under gårdagen och nu ser det ut som att engelskmännen missar slutspelet. I grupp C vann Colombia mot Elfenbenskusten och är klara för åttondelsfinal samt att Japan och Grekland kryssade i en mållös tillställning.

Colombia – Elfenbenskusten: 2-1

Torsdagen inleddes med en viktig match mellan Colombia och Elfenbenskusten i grupp C, en match som inledningsvis var chansfattig och Colombia hade ett bra läge i första halvlek men mer än så var det inte.

Den andra halvleken såg ut att gå i samma spår som den första och det var inte förrän anfallsstjärnan i Elfenbenskusten Didier Drogba byttes in i den 60 minuten som matchen kom igång.

I den inledande matchen mot Japan så vände Elfenbenskusten när Didier Drogba byttes in men när Drogba byttes in mot Colombia gav inte bytet samma effekt. Istället var det James Rodriguez som nickade in 1-0 till Colombia på en hörna, kort efter att Drogba byttes in, och i den 70 minuten så gjorde Juan Quintero 2-0 på en omställning.

Elfenbenskusten var inte sena med att svara och Gervinho gjorde sitt andra mål i turneringen och reducerade till 2-1 bara tre minuter efter Juan Quintero 2-0 mål. Det blev en skakig avslutning på matchen för Colombia men man kunde hålla undan och säkra sin andra seger i turneringen.

Eftersom Japan och Grekland kryssade i nattens match så innebär resultatet att Colombia är vidare till åttondelsfinal.

Uruguay – England: 2-1

Det högintressanta mötet mellan Uruguay och England i grupp D bjöd på stor dramatik.

Inledningsvis var det engelskmännen som hade de giftigaste chanserna och bland annat hade Wayne Rooney en nick i ribban från nära håll. Ett defensivt skickligt Uruguay gav inte England många möjligheter och i den 38 minuten så tog Uruguay ledningen efter en omställning där Edison Cavani mycket skickligt, och med hög precision,  skickat in bollen i straffområdet till en inlöpandes Luis Suarez som nickade in 1-0.

I början av den andra halvleken så hade Uruguay flera farliga chanser men England räddades av målvakten Joe Hart som stod för flera fina ingripanden.

Wayne Rooney hade också en riktigt bra möjlighet att kvittera för England när han fick bollen och var helt fri i straffområdet, men Muslera stod för en riktigt bra räddning och såg till att Uruguay behöll sin ledning.

Rooney skulle dock inte gå mållös ur ytterligare en VM-match. I den 75 minuten tråcklade sig högerbacken Glen Johnsson förbi sin försvarare på högerkanten och med ett inlägg nådde han en helt friställd Wayne Rooney som bara kunde stöta in bollen i öppet mål och kvittera till 1-1. Ett mål som var extra skönt för Rooney som hade missat flera klara målchanser i matchen, som han borde satt, samt att målet var hans första i VM-sammanhang.

Lyckan varade inte länge för England, som nu såg ut att i alla fall få med sig en pinne. I den 83 minuten nådde lagkaptenen Steven Gerrard, olyckligtvis, högst i en duell med Cavani som friställde, en annars offsideståendes, Suarez som distinkt och säkert satte 2-1 till Uruguay.

Resultatet innebär att England med stor sannolikhet är ute ur turneringen, dock finns det fortfarande en möjlighet att avancera till slutspelet om än ytterst liten. Uruguay går vidare om man tar poäng mot Italien i den sista omgången eller om England inte tar tre poäng mot Costa Rica, förutsatt att Italien vinner mot Costa Rica under fredagen.

Japan – Grekland: 0-0

Matchen mellan Japan och Grekland blev mållös och det som kom att prägla matchen var utvisningen av Greklands lagkapten Konstantinos Katsouranis redan i den 38:e minuten.

Trots ett stort bollinnehav för Japan kunde man inte förvalta sina chanser och Greklands starka defensiva spel gav till slut ett oavgjort resultat, 0-0.

Ett poäng var innebär att slutspelsdrömmen lever för båda lagen, även om det krävs mycket för att något utav lagen ska gå vidare från grupp C.