Eftersnack: Storseger för Tyskland och svidande förlust för Ghana

Den femte matchdagen i fotbolls-VM blev händelserik med VM:ets första 0-0 match samt att Tyskland förnedrade Portugal med hela 4-0. USA tog dessutom en oerhört viktig seger mot Ghana i grupp G.

Tyskland – Portugal: 4-0

VM-premiären mot Tyskland blev en mardröm för Portugal i grupp G. Portugal inledde dock match bra och hade en del vassa chanser inledningsvis, men sen gick det utför. I den 10:e minuten fick Tyskland en straff efter att Mario Götze rivits ned. En straff som Thomas Müller förvaltade på bästa sätt.

I den 32:a minuten nådde tysken Mats Hummels högst på en hörna och 2-0 till Tyskland. Fem minuter senare drog Pepe på sig ett rött kort efter att ha först armbågat Thomas Müller och sedan, tillsynes helt oprovocerat, skallat honom. Müller förstärkte givetvis men helt onödigt av den viktige mittbacken Pepe som nu även blir avstängd i minst en match.

Tyskland fortsatte sin dominans med att göra 3-0 precis i slutet av den första halvleken signerat Thomas Müller. I den 77:e minuten var Müller återigen påpassligt framme på en retur och gjorde 4-0. Tre mål av Müller som nu leder skytteligan.

Resultatet 4-0 stod sig matchen ut och nu gäller det för Portugal att samla sig inför det oerhört viktiga mötet mot USA.

Iran – Nigeria: 0-0

Mötet mellan Iran och Nigeria i grupp F  var lite av en måstematch för båda lagen. I samma grupp har man Bosnien och Argentina som kommer att bli oerhört svåra att besegra. Men trots att seger var av yttersta vikt för båda lagen så blev matchen ett sömnpiller och den spelmässigt sämsta matchen så här långt i VM. Nigeria hade dock en boll i nät redan i den 7:e minuten men som inte godkändes eftersom domaren hade blåst av spelet i sekvensen innan. Men inte helt oväntat så slutade mötet 0-0, VM:ets första mållösa match.

Ghana – USA: 1-2

Ghana var favorit mot USA i natten möte i grupp G och likt mötet mot Iran och Nigeria var en seger nästan ett måste för båda lagen.

USA chockade Ghana när Clint Dempsey redan efter 30 sekunder bröt in på vänsterkanten i Ghanas straffområde och gjorde 1-0. Ghana kämpade sig tillbaka i matchen och i andra halvlek gick man ut och dominerade matchen.

Det skulle dock dröja till den 82:e minuten innan nirgerias André Ayew kunde kvittera till 1-1 efter ett mycket snyggt anfall. Det såg nu ut som Ghana hade matchen i sin hand och att ytterligare ett mål var en ren formalitet. Istället chockade USA, återigen, med att göra 2-1 på en hörna i den 86:e minuten, vilket också blev slutresultatet. Tufft för Ghana som nu måste vinna mot Portugal och helst ta poäng mot Tyskland.