Eftersnack: Frankrike och Tyskland möts i kvarten

Från måndagens kvartsfinaler var det inte oväntat att Frankrike och Tyskland skulle ta sig vidare. Men det var långt ifrån självklart då både Algeriet och Nigeria bjöd på tufft motstånd.

Frankrike – Nigeria: 2-0

Förväntningarna var höga på Frankrike i åttondelsfinalen mot Nigeria. Från gruppspelet hade Frankrike tagit sig enkelt vidare utan några bekymmer och imponerat.

Nigeria inledde matchen bäst

Dock var det Nigeria började första halvleken piggast och hade bland annat ett mål men som dömdes bort för offside samt flera farliga situationer och frisparkar. Men ju längre halvleken led tog Frankrike över mer och mer men i halvtidsvila stod det ändå 0-0.

Frankrike punkterar matchen i slutet av den andra halvleken

I den andra halvleken hade Frankrike nästan tagit över matchen helt och i den 79 minuten kom också 1-0, ett mål som Paul Pogba nickade in efter en misslyckad insats från målvakten Vincent Enyeama. Efter målet så var Nigeria i rejäl svacka och Frankrike kunde hålla undan och innan matchen var över hade man även gjort 2-0 på övertid.

Tyskland – Algeriet: 2-1 efter förlängning

Tyskland var storfavorit mot Algeriet i åttondelsfinalen. Man hade ett mycket bättre lag på pappret och har stundtals imponerat i gruppspelet. Algeriet hade skrällt sig vidare från gruppspelet och borde inte ha en chans mot Tysklands offensiv.

Oorganiserat tyskt försvarsspel

Algeriet skulle dock chocka Tyskland med ett organiserat försvarsspel och med ett anfallsspel som gav det tyska försvaret stor problem.

Tyskland fick inte heller till det offensivt i den första halvleken och försvarsspelet var under all kritik och målvakten Manuel Neuer fick konstant agera som en libro för avvärja frilägen.

Tyskland bättre i den andra halvleken

I den andra halvleken så bytte Tyskland in Chelsea-spelaren André Schürrle och då blev det mer fart i den tyska offensiven. Tyskarna tryckte på allt mer i den andra halvleken och skapade flera vassa chanser. Men ett tröttkört Algeriet lyckades gång på gång undvika ett tyskt ledningsmål och tog matchen till förlängning.

Matchen gick till förlängning

I förlängningen så fortsatte Tyskland sin hårda press och redan två minuter in klackade André Schürrle snyggt in bollen, framspelad av Thomas Müller.

Algeriet såg allt tröttare ut och hade inte mycket att komma med och hade endast någon halvchans framåt. Med minuten kvar av den sista förlängningskvarten så gjorde Mesut Özil 2-0 till Tyskland och redå ned för Algeriet. Algeriet fick dock ett tröstmål på övertid men då var det redan försent och kort efter avspark så var matchen över.