Eftersnack: Segrar för Frankrike, Argentina och Schweiz

Söndagen bjöd inte på några större skrällar. Frankrike, Schweiz och Argentina vann sina matcher, även om spelet inte alltid var det bästa.

Argentina – Bosnien: 2 – 1

Bosnien fick en riktig mardrömsstart i sin VM-debut. Redan efter två minuter släppte man in det första målet, ett snöpligt självmål på en frispark, och lite turligt för Argentina.

Förväntningarna var höga på Argentina men som inte fick till det i kombinationsspelet offensivt och istället var det Bosnien som hade en del vassa chanser framåt. I den andra halvleken så stod Lionel Messi för en riktigt fin prestation när han väggspelade med Higuain precis utan straffområdet och sedan placerade in 2-0 via den vänstra stolpen.

Bosnien skulle dock inte gå mållösa från sin VM-debut och Ibisevic blev historisk när han gjorde nationens första VM-mål i den 85 minuten. Mer än så blev det inte för Bosnien som stod för en bra insats mot Argentina men det räckte inte hela vägen.

Frankrike – Honduras: 3 – 0

Karim Benzema var matchens stora stjärna när Frankrike besegrade Honduras med 3-0. Benzema gjorde alla tre målen, dock tillräknades ett av målen Honduras målvakt efter att ha fumlat in bollen.

Trots en övertygande seger så imponerade inte Frankrike. Man tog en del onödiga varningar och hade inte huvudet på skaft och ska man gå långt i denna turnering så måste man förbättra sitt spel.

Schweiz – Ecuador: 2 – 1

Matchen mellan Schweiz och Ecuador blev en jämn och spännande tillställning. Schweiz var favorit på förhand men det var Ecuador som tog ledningen i den 22:a minutek, dock hade Schweiz en boll inne men man blev felaktigt avvinkade för offside.

I den andra halvleken var det inhopparna som avgjorde för Schweiz Admir Mehmedi byttes in i halvtid och behövde bara tre minuter på sig för att göra 1-1 på en hörna. Lagen hade svårt att skapa vassa målchanser och det såg ut som att matchen skulle sluta oavgjort.
Men i slutminuterna så fick Ecuador ett riktigt bra läge i straffområdet men Schweiz kunde värja sig och istället så kontrade inhopparen Seferovic in 2-1 till Schweitz i den 93 minuten.