B-betonat Sverige besegrade EM-mästarna Portugal

Trots en B-betonad startelva så vann Sverige träningsmatchen mot Portugal med 3-2 och Viktor Claesson överskuggade den portugisiska storstjärnan Cristiano Ronaldo i sin återkomst på hemma på Madeira.

Matchen mot Portugal blev som förväntat – i den första halvleken. Det var fullt fokus på Cristiano Ronaldo som var tillbaka hemma på Madeira och givetvis var det han som gav Portugal ledningen i den 18 minuten när de svenska backarna inte hade kolla på storstjärnan. Och innan halvtid hade Sverige släppt in ytterligare ett mål efter en olycklig rensning från Andreas Granqvist. Sverige hade stuckit upp med ett par lägen och ett mål hade inte varit helt oförtjänt.

I den andra halvleken så gjorde Sverige 1-0 genom Viktor Claesson i den 57 minuten, strax innan Ronaldo byttes av. I den 74 minuten var Viktor Claesson framme på en hörna och skarva in sitt andra mål för kvällen till 2-2. Sverige var helt klart giftigare i den andra halvleken och 2-2 var välförtjänt. Men Sverige vill mer och i den sista minuten av matchen så gjorde den portugisiska backen Joao Cancelo självmål när Marcus Berg störtade fram på ett inlägg från Niklas Hult men bollen gick förbi och Cancelo kunde bara se på när han stötte in bollen i eget mål.