Grupp F

Tabell
Ma V O F GM-IM MS P
1. Argentina 33006-339
2. Nigeria 31113-304
3. Bosnien 31024-403
4. Iran 30121-4-31
Spelschema och resultat
2014-06-16 00:00 Argentina - Bosnien 2 - 1 odds
2014-06-16 21:00 Iran - Nigeria 0 - 0 odds
2014-06-21 18:00 Argentina - Iran 1 - 0 odds
2014-06-22 00:00 Nigeria - Bosnien 1 - 0 odds
2014-06-25 18:00 Bosnien - Iran 3 - 1 odds
2014-06-25 18:00 Nigeria - Argentina 2 - 3 odds
Speltips

Grupp F – speltips

Argentina är givetvis favorit i grupp F och därefter tror vi att Bosnien tar hand om andraplatsen i gruppen.

Fler speltips
Senaste Nyheterna
Så går Sverige vidare till slutspelet
Inför: Frankrike – Nigeria och Tyskland – Algeriet
Eftersnack: Argentina, Frankrike, Schweiz och Nigeria vidare
Fler nyheter i VM-Bloggen
Grupp F - odds, tabeller, spelschema, resultat

I grupp F är Argentina given favorit framför Bosnien, Iran samt Nigeria och bör vinna gruppen utan problem. Bakom Argentina kommer det att bli en tuff kamp mellan Nigeria och VM-debutanten Bosnien. Iran kommer inte att ha mycket att säga till om i denna grupp och presterar laget på topp kan de spela en avgörande roll i vilka två lag som går vidare, men att man kommer inta jumboplatsen i gruppen är, nästan, givet på förhand.

Argentina

Argentina

FIFA ranking: 7

Ett VM i Brasilien är nästan hemmaplan för Argentina som kommer att ha många fans på plats för att hejja fram ”Albicelestes”. Laget är som alltid stjärnspäckat och med Leonel Messi som laget stora stjärna. Argentina, som inte har gått längre än till kvartsfinal sedan man tog hem silvret i VM 1990, vann det Sydamerikanska kvalet utan några större problem och är en given guldkandidat. I grupp F är man således klar favorit och bör ta sig vidare utan bekymmer.
Mer fakta om Argentina med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >
Bosnien-Hercegovina

Bosnien-Hercegovina

FIFA ranking: 25

Bosnien-Hercegovina gör VM-debut i Brasilien och vann sin grupp i det europeiska kvalet med endast en förlust under kvalets gång, före bland annat Grekland. Det är ett mycket intressant lag som Bosnien kommer att ställa upp med i VM och med anfallaren Edin Dzenko, som spelar till vardags i Manchester City, som lagets stora stjärna. Bosnien har goda chanser att ta sig förbi gruppspelet och kommer att få tampas med Nigeria om platsen bakom storfavoriten Argentina.
Mer fakta om Bosnien-Hercegovina med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >
Iran

Iran

FIFA ranking: 37

Iran överraskade i det asiatiska kvalet genom att vinna grupp A före bland annat Sydkorea. Dock var det långt ifrån en självklarhet att man skulle gå vidare och segern i den sista gruppspelsmatchen gav dem VM-biljetten, i annat fall var det playoff som väntade. Tre gånger har Iran kvalificerat sig till VM men alla tre gånger har man blivit utslagna i gruppspelsfasen. I grupp F i Brasilien-VM så är det inte mycket som talar för att Iran ska bryta denna trend och om det tar mer än ett poäng har man gjort ett bra VM, att bara ha tagit sig till VM är en stor bedrift i sig.
Mer fakta om Iran med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >
Nigeria

Nigeria

FIFA ranking: 44

Nigeria är långt ifrån någon nybörjare i VM-sammanhang och har deltagit i fem av de sex senaste turneringarna och nått slutspelet vid två tillfällen, 1994 och 1998. Förra VM-turneringen i Sydafrika blev ett fiasko då man endast tog ett poäng i en grupp med Argentina, Sydkorea och Grekland. Årets trupp är likt Bosniens mycket intressant med flera internationella spelare av hög klass. I grupp F kommer det att bli tufft och man kommer sannolikt att göra upp med Bosnien om en plats till slutspelet.
Mer fakta om Nigeria med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >