Grupp G

Tabell
Ma V O F GM-IM MS P
1. Tyskland 32107-257
2. USA 31114-404
3. Portugal 31114-7-34
4. Ghana 30124-6-21
Spelschema och resultat
2014-06-16 18:00 Tyskland - Portugal 4 - 0 odds
2014-06-17 00:00 Ghana - USA 1 - 2 odds
2014-06-21 21:00 Tyskland - Ghana 2 - 2 odds
2014-06-23 00:00 USA - Portugal 2 - 2 odds
2014-06-26 18:00 Portugal - Ghana 2 - 1 odds
2014-06-26 18:00 USA - Tyskland 0 - 1 odds
Senaste Nyheterna
Inför: Argentina – Schweiz och Belgien – USA
Inför: Frankrike – Nigeria och Tyskland – Algeriet
Eftersnack: Algeriet historiskt
Fler nyheter i VM-Bloggen
Grupp G - odds, tabeller, spelschema, resultat

I grupp G har vi två självklara favoriter att gå vidare till slutspelet i Tyskland och Portugal som även är heta medaljkandidater i detta VM. Dock ska man inte räkna bort varken Ghana eller USA som båda gick vidare från gruppspelet i Sydafrika-VM och kan göra denna grupp till en riktigt spännande uppgörelse.

Ghana

Ghana

FIFA ranking: 38

Ghana imponerade i de afrikanska kvalet och krossade Egypten med 7-3, över två matcher, i det avgörande play-off-mötet. Ghana har en intressant trupp med många internationella stjärnor i de stora europeiska klubbarna. I Sydafrika-VM var man ytterst nära att ta sig vidare till semifinal men berövades ett mål på grund av en hands som i sin tur blev en missad straff i slutminuterna av kvartsfinalen mot Uruguay. Ghana är troligen Afrikas stora hopp i denna turnering och får man ut maximalt av detta lag så kan det bära långt, men då måste man först ta sig an Tyskland, USA och Portugal i denna grupp, vilket kommer att bli oerhört tufft.
Mer fakta om Ghana med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >
Portugal

Portugal

FIFA ranking: 3

Portugal med Cristiano Ronaldo i spetsen tillhör givetvis en av grupp G:s favoriter att ta sig vidare till slutspelet. Trots ett bra spelarmaterial så övertygade man inte i kvalet och fick gå till VM genom att besegra Sverige i ett avgörande play-off. Likt Ghana har man ett bra lag som kan gå långt om man kommer upp i nivå och med en av världens bästa spelare i Cristiano Ronaldo så har Portugal vad som krävs för att gå långt i denna turnering.
Mer fakta om Portugal med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >
Tyskland

Tyskland

FIFA ranking: 2

Tyskland är ett av VM:s stora favoriter och har ett imponerande facit med tre medaljer på de tre senaste mästerskapen, två brons och ett silver. I VM-kvalet så krossade Tyskland allt motstånd, och 4-4 matchen mot Sverige var lagets enda poängtapp. Tyskland var också det lag som gjorde flest mål i det europeiska kvalet. Tyskland har höga ambitioner och allt annat än ett guld är ett fiasko, därmed ska de bara vinna grupp G och gå vidare till slutspelet vilket man borde göra utan några större bekymmer.
Mer fakta om Tyskland med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >
USA

USA

FIFA ranking: 14

USA har deltagit i de sex senaste mästerskapen och gått vidare till slutspelet varannan gång. Senast nådde man en åttondelsfinal, innebär att man borde missa slutspelet denna gång. Ser man till övriga lagen i gruppen och deras trupper så ligger USA i lä. Men i det Nord- och Centralamerikanska kvalet så gick man vidare på ett imponerande sätt men i denna grupp kommer motståndet att vara rejält mycket svårare och det ska mycket till om de går vidare från grupp G.
Mer fakta om USA med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >