Resultat för matcherna i fotbolls-VM & VM-kvalet

Resultat fotbolls-VM damer, herrar och VM-kvalet

På denna sida hittar du de senaste resultaten för damernas och herrarnas fotbolls-VM och för de diverse VM-kvalen till turneringen. I listan ovan kommer vi att visa de senaste resultaten i kronologisk ordning med det senaste resultatet högst upp i listan.

Resultaten för fotbolls VM ovan kommer att visa alla matcher som spelas i turneringen, från gruppspelet till slutspelet och till finalen.

Resultat fotbolls-VM 2018

Resultaten på fotbolls-VM är inte alltid lätta att tippa

För dig som är intresserad av att tippa eller spela på fotbolls-VM så bör man ha i åtanke att det inte alltid går som man tror. I ett VM finns det få blåbärsnationen, undantag finns, och ingen match är enkel och kan ”städas undan”. Det finns många nationer som har underpresterat genom åren trots att de varit storfavoriter på förhand. Det som i alla fall är säkert är att ett världsmästerskap i fotboll alltid bjuder på minnesvärda matcher och många intressanta resultat.

Uppmärksammade resultat i herrarnas fotbolls-VM

Ett av de mest uppmärksammade VM-resultaten i modern tid måste vara semifinalen 2014 mellan Brasilien och Tyskland. Brasilien var givetvis favoriter på hemmaplan och allt annat än en final, eller vinna ett guld, var allt annat än ett fiasko. Matchen slutade med resultatet 7-1 till Tyskland och försatte hemmanationen i landssorg. Inte heller kunde Brasilien resa sig i bronsmatchen mot Nederländerna och det blev 0-3 i den matchen.

Ett annat uppmärksammat resultat berör också Brasilien som även misslyckades att ta hem guldet på hemmaplan 1950. Turneringen avgjorde då med ett gruppspel, istället för ett slutspel som idag, och i den sista matchen så förlorade Brasilien mot Uruguay med 1-2 och blev tvåa istället för etta i trurneringen. Vann gjorde istället Urguay. Den avgörande matchen mot Uruguay spelades på den legendariska arenan Maracanã i Rio de Janeiroframför cirka 200 000 åskådare.

Vinnare av herrarnas fotbolls-VM

Även om resultaten i enskilda matcher inte alltid går som man tror så följer turneringarna i fotbolls-VM ett givet mönster; att guldmedaljerna går till en europeisk eller sydamerikansk nation. Av de 19 mästerskapen som har spelats genom åren så är det åtta nationer som vunnit turneringen; Brasilien, Frankrike, Italien, Tyskland, Uruguay, Spanien, Argentina, och England.

Endast en nation har tagit en bronsmedalj genom historien och det var USA i det första VM:et 1930. Dock blev USA tilldelade valören då ingen bronsmatch spelades. I övrig har Sovjetunionen och Sydkorea varit närmast att ta en medalj.

Brasilien är den nation som varit framgångsrikast med flest vunna guldmedaljer, fem stycken totalt. Senast Brasilien vann ett guld var VM 2002. Då vann Brasilien finalen mot Tyskland med resultatet 2-0, efter att legendaren Ronaldo nätat två gånger om.

Den näst främsta nationen i historien är just Tyskland som har lika många guldmedaljer som Italien, fyra totalt, men som har skrapat ihop avsevärt fler medaljer, 12 stycken mot Italiens 7. Tyskland vann, som tidigare nämnt, turneringen så sent som 2014 och Italien stod för en stor skräll när de vann turneringen 2006.

Argentina, Frankrike och Uruguay har två guldmedaljer vardera som resultat, men då Uruguay inte har några övriga medaljer att skryta med så har Argentina även ett silver och två brons. Uruguay har dock en unik plats i historien. Uruguay vann nämligen det första världsmästerskapet på hemmaplan 1930. Ett guld som Uruguay vann efter att ha besegrat just Argentina i finalen med resultatet 4-2.

Här kan du läsa mer om alla fotbolls-VM vinnarna år för år.