Fotbolls-VM damer 2019

2023 kommer den nionde upplagan av damernas fotbolls-VM att hållas i två länder – Australien och Nya Zeeland. Detta blir den första VM-turneringen för damer som har mer än en värdnation. USA är regerande mästarinnor men det är ett flertalet lag som har en god chans att rubba nordamerikanskorna, se bland annat hur det gick i VM senast när Kanada vann finalen mot Sverige.

Nytt upplägg med 32 lag

Turneringen kommer också att ha en annan nyhet – 32 lag kommer att delta istället för de 24 lag som deltog i tidigare upplagor av dam-VM. Detta öppnar upp för fler lag att delta och ger fler spelare möjlighet att visa upp sina talanger för en global publik.

Tävlingen kommer att spelas på tio olika arenor i nio olika städer runt om i Australien och Nya Zeeland. Detta innebär att fans kommer att få en chans att uppleva olika kulturer, se fantastiska platser och upptäcka nya delar av världen, samtidigt som de stödjer sitt favoritlag.

Öppningsmatchen kommer att spelas mellan Nya Zeeland och Norge på Eden Park i Auckland, och finalen kommer att äga rum på Sydney Olympic Stadium i Australien.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis kommer damernas fotbolls-VM 2023 att bjuda på en del nytt: med fler lag, fler matcher och mer spänning än någonsin tidigare. Damernas fotboll går framåt och framåt för varje år som går och mästerskapet 2023 i Australien och Nya Zeeland har stora potential att bli den främsta hittills.

Hela spelschemat och alla resultaten hittar du här >

Gruppspelet och tabellerna hittar du här >

Sveriges trupp till damernas VM >