Argentina vidare till final mot Frankrike eller Marocko

Argentina är vidare till final i Qatar-VM efter att ha besegrat Kroatien med 3-0. Om det blir Frankrike eller Marocko som Argentina möter i finalen avgöras i kväll.

Argentina vann gårdagens möte mot Kroatien med klara 3-0. Siffrorna var något i överkant då Kroatien gjorde en bra första halvlek spelmässigt men defensiva misstag gav först Argentina en straff i den 34 minuten, som Lionel Messi förvaltade, och sedan till ett billigt mål fem minuter senare till 2-0, genom Julian Alvarez.

Kroatien var dock vana vid att kämpa sig tillbaka från underlägen och gav absolut inte upp matchen, än i alla fall. Men när Julian Alvarez gjorde sitta andra mål för kvällen i den 69 minuten, snyggt framspelat av Lionel Messi som vände ut och in på mittbacken Josko Gvardiol, så var det ridå ned. Kroatien gjorde därefter mer desperata försök att reducera men Emi Martinez målnolla höll tiden ut.

Argentina stod för en stabil insats och det blev inte lika hetlevrat på planen som i kvartsfinalen mot Nederländerna. Och Lionel Messi ser ut att bara bli bättre för varje match som går i denna turnering och hade stundtals lekstuga.

Senast Argentina var i en VM-final var 2014 då de förlorade mot Tyskland efter ett mål på övertid. Vinner Argentina finalen är det första gången sedan 1986 och kanske är den en milstolpe som får Messi att gå om Maradona som Argentinas bästa spelare genom tiderna.

I kväll avgörs det vem Argentina möter i finalen

I kväll ska det avgöras om det blir Frankrike eller Marocko som Argentina möter i finalen på söndag. För Kroatien är dock inte turneringen slut än då bronsmatch väntar på lördag mot förloraren i kvällens semifinal.