Även Danmark är klara för VM

Danmark vann gårdagens bortamöte med Irland. Det blev en målfest där Danmark gjorde hela fem mål och Christian Eriksen hattrick.

Danmark stod för en blek insats i det första mötet mot Irland som slutade 0-0. I returen så chockade Irländarna genom att näta redan i den sjätte minuten. Men innan den första halvleken var över så hade Danmark både reducerat och kvitterat.

I den andra halvleken så fortsatte danskarna att ånga på och Irland var i rejäl brygga. Danmark gjorde både 3-1, 4-1 och till slut även 5-1. Tottenhamspelaren Christian Eriksen var Danmarks klart bästa spelare och gjorde hela tre mål i matchen.

Danmark är det 30:e laget som är VM-klart. De två platser som återstår avgörs mellan Australien och Honduras samt Peru och Nya Zeeland i det interkontinentala kvalspelet.