Bronsmatch i Dam-VM Tyskland – England

USA och Japan vann semifinalerna i Dam-VM vilket innebär att Tyskland och England kommer att mötas i lördagens bronsmatch.

England resa mot guldet tog slut mot Japan i semifinalen. Det såg ut som att matchen skulle gå till övertid, efter ett mål från båda lagen, men på stopptid så stod Laura Bassett i England för en olycklig rensning som seglade in det egna målet och slutresultatet blev därmed 2-1 till Japan.

Tyskland slog visserligen Sverige med 4-1 i åttondelsfinalen men i kvartsfinalen mot Frankrike hade man tur och kunde till slut gå vidare på straffar trots att Frankrike spelade ut Tyskland i stora delar av matchen. Mot USA så imponerade inte Tyskland som dessutom brände en straff samtidigt som USA satte sin och slutresultat blev 2-0.

Tyskland klar favorit

England har aldrig tidigare varit med i medaljkampen och lördagens bronsmatch mot Tyskland är lagets första möjlighet till en medalj. I kontrast var Tyskland en av förhandsfavoriterna att vinna Dam-VM detta år. Tyskland är sedermera också stor favorit i bronsmatchen mot England. Det talar oddsen från spelbolagen för och Unibet ger 1,50 gånger pengarna om Tyskland vinner bronset och hela 5,75 gånger pengarna om England tar hem sin första VM-medalj.

Matchfakta bronsmatchen Tyskland – England

Avspark: 22:00
TV-kanal: TV4
Plats: Commonwealth Stadium, Edmonton