Inför Bulgarien – Sverige

I kväll är det Bulgarien på bortaplan som gäller för Sverige i VM-kvalet. Efter 2-1 mot Frankrike senast har Sverige ett gyllene läge att ta en av platserna i toppen av gruppen. Tre poäng ikväll är då av yttersta vikt och det talar också oddsen för.

Sverige går in i kvällens möte mot Bulgarien med en imponerande 2-1 seger mot Frankrike på Friends Arena och toppar nu kvalgrupp A på samma poäng som Frankrike. Med fyra matcher kvar att spela i kvalet har nu Sverige ett kanonläge att säkra en topptvå plats i gruppen. För att Sverige ska haka av framförallt Holland från att hota om en plats i toppen så gäller det att man bärgar tre poäng ikväll.

Sverige har bra historik mot Bulgarien

Sverige har haft det enkelt mot Bulgarien historiskt och det senaste mötet i kvalet slutade med en 3-0 seger till Sverige. Sverige har också sju raka segrar mot Bulgarien och vi får går tillbaka 50 år för att hitta en svensk förlust.

Tunga bortfall för Bulgarien

Det som än mer talar för en svensk seger är att Bulgarien har en del betungande skador samtidigt som lagkaptenen Svetoslav Dyakov är avstängd.

Sverige har några småskador på bland annat Albin Ekdal och Alexander Fransson, men deras deltagande ikväll ska inte vara hotad.

Tänkbar svensk startelva

Vi räknar med att Sverige ställer upp med samma elva som mot Frankrike. Vi tror inte Janne Andersson kommer att ändra på det framgångsrika recept som banade vägen för 2-1 segern mot Frankrike.

Robin Olsen
Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson
Jimmy Durmaz, Jakob Johansson, Albin Ekdal, Emil Forsberg
Marcus Berg, Ola Toivonen

Svårt bortamöte

Ett bortamöte är aldrig enkelt och Bulgarien har visat sig starka på hemmaplan, bland annat genom att besegra Holland hemma tidigare i kvalet. Men tycker ändå att förutsättningarna talar klart till Sveriges fördel.

Matchfakta Bulgarien – Sverige

Avspark: 20:45
Plats: Nationalstadion Vasil Levski, Sofia
Kanal: Kanal 5
Livestream: Dplay