Dagens VM-matcher: Dag 16

Under lördagen ska de första åttondelsfinalerna avgöras och först ut är mötena mellan Frankrike och Argentina samt Uruguay och Portugal. Två möten mellan klassiska VM-nationer.

Dagens matcher

16:00 Frankrike – Argentina
Odds 1X2: (2,33 – 3,05 – 3,50)
Odds att gå vidare: (1,65 – 2,30)

20:00 Uruguay – Portugal
Odds 1X2: (2,85 – 2,85 – 2,95)
Odds att gå vidare: (1,88 – 1,92)

Oddsen är hämtade från Unibet (kl 22:20 den 29 juni)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

Frankrike klar favorit mot Argentina

Dagens första åttondelsfinal kommer att spelas mellan Frankrike och Argentina med avspark 16:00. En riktig höjdarmatch på pappret men sett till vad lagen har presterat så här långt så känns den inte lika het längre. Framförallt tänker vi på Argentinas svaga insats i grupspelet som har kantats av interna stridigheter. Defensivt har Argentina varit katastrofala samtidigt som man inte fått till det offensivt, trots att man har turnerings bästa anfallsbesättning.

Frankrike vann som förväntat grupp C men utan att förta sig. Spelmässigt har det sett sådär ut men långt ifrån lika illa som Argentina.

Det är inte svårt att förstå att Frankrike är favoriter i detta möte. Man har ett komplett lag över hela banan och med tanke på Argentinas problem så borde Frankrike ro hem detta.

Spännande möte mellan Uruguay och Portugal

sxzz<3ewa<Uruguay och Portugal har haft en liknande resa i detta VM. Med en riktigt bra match i gruppspelet och två lite trevande matcher. Portugal gjorde en kanonmatch i 3-3 mötet mot Spanien, efter tre mål av Cristiano Ronaldo. Uruguay gjorde sin bästa match i den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland, som man vann med klara 3-0.

Båda lagen är starka defensivt och har vassa anfallare, Portugal har framförallt Ronaldo och Uruguay har två vapen i Edison Cavani och Luis Suarez.

Att tippa detta möte på förhand känns oerhört svårt. Det kan bli en ställningsmatch som avgörs på straffar. Men det kan också bli så att lagens stjärnanfallare sätter sina lägen och det blir en mer böljande tillställning. Känslan är dock att Uruguay drar det längsta strået.