Dagens VM-matcher: Dag 8

Under torsdagen kan Danmark kan bli klara för slutspelet om de vinner mot Australien i grupp C samtidigt som Frankrike tar poäng mot Peru. Under kvällen har vi en högintressant uppgörelse mellan Argentina och Kroatien i grupp D.

Dagens matcher

14:00 Danmark – Australien
Odds 1X2: (2,10 – 3,25 – 4,15)

17:00 Frankrike – Peru
Odds 1X2: (1,65 – 3,90 – 6,20)

20:00 Argentina – Kroatien
Odds 1X2: (2,18 – 3,25 – 3,90)

Oddsen är hämtade från Unibet (kl 10:00 den 21 juni)

Klicka på matcherna för mer info, speltips och fler odds

Danmark favoriter mot Australien

Först ut för dagen är mötet mellan Danmark och Australien. Australien var på förhand favoriter att sluta sist i grupp C men en gedigen insats mot Frankrike slår lite hål på det. Det blev till slut en förlust mot Frankrike, med 1-2, men Australien stod för en imponerande kämparinsats.

Danmark hade lite tur mot Peru. En missad straff för Peru och ett kontringsmål av Danmark avgjorde detta möte och det finns argument för att Peru minst borde fått med sig en pinne. Danmark kommer antagligen att sakna William Kvist mot Australien, som bröt ett revben i mötet mot Peru.

Danmark är givetvis favoriter mot Australien och bör vara så. Men om Australien står för en lika bra insats som mot Frankrike är en seger inte lika given för Danmark som behöver höja sig ett snäpp. Vid seger så går Danmark med stor sannolikhet vidare till slutspelet samtidigt som Australien inte har några möjligheter kvar att gå vidare.

Frankrike behöver höja sig mot Peru

Peru stod som sagt för en stark insats mot Danmark och trots många lägen och en straff så blev det inget mål. I kontrast så har storstjärnorna i Frankrike inlett detta mästerskap krampaktigt och fick inte ordning på spelet mot Australien.

Mötet mellan Peru och Frankrike kan även det bli en rysare. Om Frankrike dock höjer sig till den nivån de kan spela på så ska man vinna enkelt mot Peru. Peru måste ta tre poäng samtidigt som Frankrike kan säkra en plats i slutspelet vid seger.

Toppmöte mellan Argentina och Kroatien

Kvällens sista möte blir en riktig höjdare i grupp D när Argentina möter Kroatien. Ett Argentina som trots alla sina offensiva kvalitéer kryssade, 1-1, mot VM-debutanten Island. Kroatien stod för en stabil insats mot Nigeria och det var egentligen inte mycket att orda om i 2-0 vinsten.

I mötet mot Island hade Argentina har problem mot Islands disciplinerade försvarsspel. Precis som för Frankrike så kan Argentina avsevärt bättre och behöver höja sitt spel, både offensivt och defensivt.

Kroatien har dock inte ett lika starkt försvar och mittbacken Dejan Lovren är inte den snabbast spelaren. Mittfältet är otroligt starkt och med Mario Mandzukic i offensiven kan detta bli ett målrikt möte.

Förlust för Argentina så ser läget otroligt tufft ut inför den sista omgången,