VM-uppdatering dag 2 – 21 november

VM-uppdatering dag 2 – 21 november

Dagens matcher

Den andra VM-dagen har tre matcher på schemat. Bland annat går större nationer som England och Nederländerna in i turneringen. Se dagens matcher nedan.

Skadeuppdatering

I Frankrike så kommer ett nytt tungt skadebesked och denna gången är det anfallsesset Karim Benzema som missar mästerskapet. Detta gör att än mer press läggs på Kylian Mbappe att göra målen i mästerskapet, å andra sidan ökar hans chanser att vinna skytteligan om Frankrike skulle gå långt. Ingen spelare kommer att kallas in som ersätter, därmed kommer Frankrikes trupp endast bestå av 25 spelare.

I den engelska truppen så finns det också spelare med skadebekymmer. Först och främst så missar James Maddison premiären mot Iran ikväll. Och för Kevin Walker är skadeläget fortfarande oklart.

Det är redan klart sedan tidigare att storstjärnan Sadio Mané, i Senegal, missar Qatar-VM och i hans ställe så har Moussa N’Diaye kallats in.

Kontroverser

Kontroverserna inför mästerskapet har varit många och redan efter en VM-dag så har vi två FIFA-beslut som har fått stor uppmärksamhet. Och fler lär komma under turneringens gång.

Den stora snackisen inför dagen är om den lagkaptenerna får bära ”One Love”-bindeln och vad det kan resultera i om de bär en bindeln som FIFA inte har tagit fram. Bindeln symboliserar rätten att älska vem man vill, som man kan tolka som en pik mot Qatars lagar som förbjuder homosexualitet. Nu har FIFA gått ut och förbjudit dessa bindeln och enligt uppgifter kommer det att leda till sportsliga åtgärder för de landslag som bryter mot förbudet. Landslagen har nu gått med på att inte bära bindeln. Istället har FIFA tagit fram en egen bindeln mot diskriminering.

En annan snackis är om öl kommer att tillåtas eller inte vid VM-arenorna. Första fick öltälten utanför arenorna flyttas längre från arenan och nu kommer öl att förbjudas helt. Detta går stick i stäv med en av FIFA:s större sponsorer, nämligen öljätten Budweiser. Detta gäller endast öl med alkohol, öl utan alkohol kommer inte att förbjudas.