Dramatisk seger mot USA – möter nu Japan i kvarten

Dramatisk seger mot USA – möter nu Japan i kvarten

Det svenska damlandslaget fortsätter sitt segertåg i VM och vann över USA med minsta möjliga marginal efter ett straffavgörande.

Åttondelsfinalen mot USA blev så tuff som vi kunde vänta oss. Amerikanskorna skärpte till sig när det nu gällde, efter ett knackigt gruppspel, och ägde spelet i stora delar av matchen. Och USA hade hela 22 skott, varav 11 mot mål.

USA lyckades dock aldrig överlista Zecira Musovic som storspelade i det svenska målet. Och Sveriges enda skott på mål resulterade inte i något. Därmed slutade matchen 0-0, efter både full tid och förlängning.

I den efterföljande straffläggningen så stod både Sverige och USA på två vardera efter fem lagda straffar. I den andra extrarundan så sköt den sent inbytte veteranen Kelley O’Hara i stolpen. Lina Hurtig stegade upp och trots att målvakten gick åt rätt håll och var på bollen så visade VAR att bollen var över linjen, med minst möjliga marginal.

Svenskorna kommer nu att möta Japan i kvarten. Ett Japan som har gjort en riktigt bra turnering så här långt och vann mot Norge med klara 3-1.

Se slutspelsträdet här för resten av slutspelet.