Historisk förlust för Qatar i premiären mot Ecuador

Qatar föll i premiären mot Ecuador i fotbolls-VM och skrev därmed in sig i historieböckerna som den första nationen att förlora en premiär i ett hemma-VM.

Qatar-VM är historisk på många vis, som att den spelas på vinterhalvåret samt att turneringen första gången spelas i Mellanöstern. Och när slutsignalen ljöd i premiärmatchen mellan hemmanationen Qatar och Ecuador så skrev ny historia. Ecuador vann matchen med klara 2-0 och därmed blev Qatar den första hemmanationen att förlora en premiärmatch i VM sedan starten för 92 år sedan.

Spelet i premiären imponerade inte heller från Qatars sida. Ecuador gjorde lite vad dem ville i den första halvleken och redan efter 3 minuter så hade de en boll inne, som vinkades av för offside efter en VAR-granskning.

Enner Valencia gjorde sedan 1-0 på straff i den 14 minuten, efter att ha blivit neddragen. Och i den 31 minuten så fick samme Valencia möjligheten och tiden han behövde för att nicka in 2-0.

I den andra halvleken så jämnade spelet ut sig en aning men de cirka 67 000 åskådarna som tagit sig till matchen hade då blivit allt färre. Och när matchen led på mitt slut så var de väldigt glest på läktarna. Qatar kunde aldrig hämta sig och Ecuador höll undan och slutresultatet blev därmed 0-2 i premiären.

Nu återstår Senegal och Nederländerna för Qatar i grupp A. Och det finns inget som talar för annat än ett fiasko för hemmanationen i gruppen.

Premiären avklarad

Premiären är nu avklarad i detta VM i Qatar. I morgon är det två matcher på programmet: England mot Iran vid 14:00 i grupp B och i grupp A Senegal mot Nederländerna vid 17:00 och USA – Wales vid 20:00.