Eftersnack: Argentina, Frankrike, Schweiz och Nigeria vidare

Under onsdagen så säkrade Argentina och Frankrike gruppsegraran i grupp F respektive grupp E i den sista omgången. Till åttondelsfinalerna tog sig även Nigera, trots förlust mot Argentina, samt Schweitz som krossade Honduras.

Bosnien – Iran: 3 – 1

VM-debuterande Bosnien-Hercegovina gick in i matchen mot Iran med två bittra förluster och kunde inte längre avancera från grupp F. Den chansen hade istället Iran som behövde vinnst mot Bosnien för att ta sig vidare.

Bosnien tog dock chansen att inte lämna VM på jumboplatsen i gruppen genom att enkelt besegra Iran med 3-1 efter mål av Edin Deznko, Miralem Pjanic och Miralem Miralem.

Nigeria – Argentina: 2 – 3

I mötet mellan Argentina och Nigeria så kunde Nigeria säkra avancemang och Argentina gruppsegern.

Redan efter tre minuter så var Argentina framme med ett vasst anfall som slutade med att Lionel Messi kunde göra 1-0 för Argentina. Men bara minuten efter så var Nigeria framme och med en drömavslutning från bortre delen av straffområdet så skruvade Ahmed Musa in kvitteringen till 1-1.

Precis innan halvtidsvilan så visade återigen Messi hans kvalitéer med en otagbar frispark i målvaktens bortre hörn och 2-1 till Argentina.

Fem minuter in på en andra halvleken så var Musa återigen framme för Nigeria och med ett instick blev han nästan friställd med den Argentinska målvakten och kvitterade återigen för Nigeria, till 2-2.

Argentina skulle dock få det sista ordet och tre minuter efter kvitteringen så gjorde Marco Rojo 3-2 till Argentina efter att Nigeria på en hörna lämnat honom helt fri mitt i straffområdet.

Fler mål än så skulle det inte bli och 3-2 blev slutresultatet som innebär att Argentina toppar gruppen med tre raka segrar och nio poäng. Trots segern så avancerade även Nigeria eftersom Bosnien besegrade Iran. Argentina kommer att möta Schweiz och Nigeria kommer att möta Frankrike i åttondelsfinalerna.

Honduras – Schweiz: 0 – 3

Schweiz visste att de behövde vinna mot Honduras och det visste också Xherdan Shaqiri som blev lagets frälsare i denna match i grupp E. Båda lagen visade prov på offensiv fotboll men det var Schweiz som var effektivast.

Shaqiri gjorde 1-0 för Schweiz redan efter 6 minuter med en boll som han skruvade in i det vänstra krysset, ett mål som är ett av VM:s snyggast hittills.

I den 31 minuten var det återigen dags. På en kontring blev Shaqiri friställd med målvakten och kunde göra 2-0 till Schweitz.

Honduras var långt ifrån chanslösa och framförallt var det Jerry Bengtson som hade en rad chanser att näta på. Bland annat så lurade han målvakten och hade öppet mål men som räddades på mållinjen.

I den 71 minuten så kunde Shaqiri istället göra sitt tredje mål och 3-0 för Schweiz som också blev slutresultatet.

Schweiz är i och med segern, och Ecuadors oavgjorda mot Frankrike, vidare till åttondelsfinal där de kommer att möta Argentina.

Ecuador – Frankrike: 0 – 0

Ecuador var i princip tvungna att vinna mot Frankrike för att ta sig vidare från grupp E. Frankrike kunde å andra sidan ta det lugnt och säkra avancemang vid ett oavgjort resultat, men egentligen var man redan klara för slutspelet även vid förlust.

Matchen mellan Ecuador och Frankrike var inte direkt VM:ets mest välspelade match. Målvakten i Ecuador Alexander Dominguez höll sydamerikanerna kvar i matchen med flera avgörande räddningar. Men när den stora stjärnan i Ecuador Antonio Valencia blev utvisad efter cirka 60 minuter spel, efter en ful stämpling, så orkade Ecuador inte längre offensivt. Dock kunde man hålla undan för Frankrike och matchen slutade 0-0.

Frankrike kommer nu att möta Nigeria i åttondelsfinalen.