Eftersnack: Argentina möter Tyskland i finalen

Argentina drog det längsta strået i semifinalen mot Holland i en otroligt jämn match som fick avgöras på straffar. Argentina kommer nu att möta Tyskland i finalen medan Holland möter hemmanationen Brasilien i kamp om bronset.

Holland – Argentina: 2-4 efter straffar

Precis som väntat blev inte semifinalen mellan Argentina och Holland samma målfest som mötet mellan Brasilien och Tyskland. Båda lagen spelade avvaktande med defensiv inriktning och straffar gick avgöra utgången.

Bra frisparksläge för Messi i första halvlek

Den första halvleken var mycket avvaktande från båda lagen med ett kompakt försvarsspel. Argentinas bästa chans var en frispark, precis utanför straffområdet, som Lionel Messi skjuter rakt i magen på Hollands målvakt Jasper Cillessen. Holland hade knappt någon målchans överhuvudtaget i den första halvleken förutom någon hörna men som argentinarna enkelt rensade undan.

Robben skapar farligheter i den andra halvleken

I den andra halvleken är det Holland och framförallt Arjen Robben som tar initiativ och skapa några halvchanser men Argentina försvara sig bra och chanserna inte leder till några egentliga farligheter. Argentina skapar inte mycket i den andra halvleken, även om Gonzalo Higuaín har en nick men som rensas undan.

I slutminuterna av matchen så är det Holland som ligger på men Argentina är välorganiserade och tar matchen till förlängning.

Mållös förlängning

I förlängningen så inleder Holland bäst med att skapa en hörna, som blir resultatlös, samt att Arjen Robben har ett distansskott men som målvakten Sergio Romero tar hand om.

I slutet av den första förlängningskvarten så får Argentina en frispark på offensiv planhalva som leder till en halvchans samt en hörna som dock bli resultatlös.

I den andra förlängningskvarten så är det Argentina som trycker på och både Rodrigo Palacio samt Maxi Rodríguez får ypperliga lägen att näta men det vill sig helt enkelt inte. 0-0 står sig och straffavgörande väntar.

Romero stor matchhjälte i straffavgörandet

I straffavgörandet så blir den Argentinska målvakten Romero stor matchhjälte när han räddar både Ron Vlaar samt Wesley Sneijder straffar samtidigt som Argentina sätter sina fyra straffar och man går vidare till finalen med resultatet 4-2 i straffavgörandet.