Eftersnack: Argentina och Belgien sist ut

Under gårdagen skulle de två sista lagen gå vidare till kvartsfinalerna. Det var också favoriterna som tog sig vidare när Argentina vann över Schweiz efter ett mål i slutminuterna av förlängningen och Belgien vann mot USA med 2-1 också den matchen avgjordes i förlängningen.

Argentina – Schweiz: 1-0 efter förlängning

Argentina var given favorit mot Schweiz men kom återigen inte upp på nivå precis som i gruppspelet. Man vann matchen efter mål i slutminuterna av förlängningen. Svensken Jonas Eriksson dömde matchen och utan att göra bort sig.

Schweiz med de bästa chanserna i den första halvleken

Precis som i gruppspelet så stod Argentina för en blek insats i den första halvleken och Schweiz hade de bästa chanserna med bland annat ett friläget men 0-0 stod sig.

Argentina ökade pressen in den andra halvleken

I den andra halvleken så ökade Argentina intensiteten och pressen och med det så kom även flera målchanser. Men det blev ingen utdelning för Argentina eller Schweiz heller och 0-0 var resultatet efter ordinarie matchtid och matchen gick till förlängning.

Utdelning för Argentina

I förlängningen var det Argentina som fortsatte att ha spelet och de farliga chanserna. Det skulle dock dröja till den 118 minuten innan man lyckades överlista Diego Benaglio när Lionel Messi drev upp bollen i mitten av den offensiva planhalvan och passade ut till Angel Di Maria som placerade in 1-0 till Argentina.

Ytterst nära kvittering för Schweiz

Efter målet så vaknade Schweiz till och man var ytterst nära att kvittera när Blerim Dzemaili hade öppet mål på ett inlägg men nicken tog i stolpen. Och i den sista minuten så hade man även en frispark precis utanför straffområdet men Xherdan Shaqiri slog bollen i muren och därefter blåste domaren av matchen.

Belgien – USA: 2-1 efter förlängning

Trots att matchen mellan Belgien och USA var mållös efter 90 minuters spel så var det ändå en välspelad och underhållande match.

I den första halvleken så var det ett böljande spel med två lag som ville gå framåt, något som passar Belgien bäst. Efter en fartfylld inledning så tog Belgien över matchen allt mer och skapade chans på chans men 0-0 stod sig efter den första halvleken.

Efter halvtidsvilan så drog USA ned på tempot och började spela mer defensivt och lät Belgien hålla i bollen. Belgien fortsatte att dominera matchen men USA höll emot och tog matchen till förlängning.

Utdelning för Belgien i förlängningen

Väl i förlängningen så gjorde Kevin De Bruyne 1-0 till Belgien efter bara tre minuters spel, ett logiskt mål med tanke på alla de lägen som Belgien skapat i denna match. Efter ytterligare åtta minuters spel så skickade inbytte Romaleu Lukaku in 2-0 på en kontring signerad De Bruyne. Och det såg natt svart ut för USA.

USA reducerar

Två minuter in på den andra förlängningskvarten så reducerade Julian Green till 2-1 med en snygg volley, ett mål som kom från ingenstans. Minuten senare så var man yttersta nära att kvittera till 2-2 på en frisparksvariant men Thibaut Courtois i det belgiska målet var med på noterna och var snabbt framme och tänkte utan avslutet. USA kom inte närmare än så och Belgien avancerade till kvartsfinal.

Argentina och Belgien knep de sista platserna till kvartsfinalen

Belgien och Argentina tog hand om de sista platserna till kvartsfinalerna och kommer nu att mötas i en mycket spännande drabbning. Argentina som måste kommer upp i nivå och Belgien som vill visa att de är mer än en uppstickare.