Eftersnack: Brasilien – Colombia i kvartsfinal

Brasilien tog sig vidare till kvartsfinal efter en dramatisk åttondelsfinal mot Chile, som fick avgöras på straffar. I kvartsfinalen så möter de Colombia som besegrade Uruguay utan några större bekymmer.

Brasilien – Chile: 4-3 efter straffar

Matchen mellan Brasilien och Chile bjöd på underhållning på hög nivå. Det var ett ställningskrig matchen igenom och efter full tid och förlängning stod det fortfarande 1-1.

Straffläggningen blev otroligt spännande. Efter fyra straffar så hade båda lagen missat två var. Neymar stegade fram och satte sin straff med samma självförtroende som alltid. För Chile blev Jara syndabock som satta sin straff i stolpen.

Det var verkligen en mycket intressant och spännande match från avspark till den sista straffen. Brasilien är nu vidare, efter mycket om och men, och tur var väl det vad hade det blivit av detta VM om Brasilien åkt ut redan i åttondelsfinalen?

Colombia – Uruguay: 2-0

Colombia går från klarhet till klarhet i detta VM med ytterligare en säker seger i åttondelsfinalen mot Uruguay. Colombia kunde hålla undan för ett uddlöst Uruguay som saknade spetsen i Luis Suarez. James Rodríguez blev matchvinnare för Colombia med två mål, varav ett riktigt drömmål.

Brasilien och Colombia möts i kvartsfinalen

Nu väntar en kvartsfinal mellan Brasilien och Colombia som kommer att bli en oerhört spännande drabbning. Ska Brasilien gå segrande ur denna uppgörelse måste man spela bättre än vad man gjorde mot Chile.