Eftersnack: Brasilien – Tyskland

Ett Brasilien utan Thiago Silva och Neymar blev avklätt inför världens ögon i gårdagens semifinal mot Tyskland. Brasilien hade inte mycket att sätta emot och Tyskland vann med hela 7-1.

Det som skulle bli Brasiliens VM och revansch efter förlusten 1950 på hemmaplan blev istället en tysk massaker i semifinalen. Brasilien var chanslösa mot Tysklands effektiva offensiv som punkterade matchen tidigt.

5-0 till Tyskland redan efter 30 minuter

Brasilien inledde matchen intensivt och pressade tyskarna. Men så fort Tyskland återhämtat sig och kom med egna anfall så blottade sig den brasilianska defensiven.

Redan i den 11 minuten så tog Tyskland ledningen genom Thomas Müller, som helt omarkerad kunde stöta in 1-0 i den bortre delen av straffområdet. Och när Tyskland gör 2-0 i den 23 minuten, genom Miroslav Klose, så tappar Brasilien matchen helt. Bara minuterna senare gör Toni Kroos både 3-0 och 4-0 och precis innan halvtimmen är spelad så gör Sami Khedira 5-0 till Tyskland.

Kloses 2-0 mål gör att han går om Ronaldo som den bäste målskytten i VM-sammanhang och är nu uppe på 16 mål totalt.

Ett chockat Brasilien går in i halvtidsvilan med 0-5

Brasilien var i chock. Fansen grät på läktaren och med 5-0 in i halvtidsvilan skulle det till ett mirakel i paritet med ”bragden i Berlin” om Brasilien skulle vända underläget. Brasilien var uddlösa framåt i den första halvleken och bakåt var det ett rörigt och slarvigt försvarsspel utan organisation och inget talade för en vändning.

Bättre spel från Brasilien i den andra halvleken

Brasilien spelade dock upp sig i den andra halvleken och hade några bra chanser att kvittera. Tyskland gjorde inga större ansträngningar att anfalla och hade bestämt sig att behålla ledningen. Dessutom var Manuel Neuer, som vanligt, omutlig i det tyska målet.

Schürrle nätar två gånger om

I den 58 minuten kom Chelsea-spelaren André Schürrle in för Tyskland. Schürrle var inte sen att presentera sig och i den 69 minuten gör han 6-0 till Tyskland på ett inspel i straffområdet. Tio minuter senare gör Schürrle ett drömmål när han från en snäv vinkel sätter 7-0, ribba in och helt otagbart för Julio Cesar.

Tröstmål för Brasilien

Brasilien skulle dock få ett tröstmål och i den 90 minuten så gör Oscar 7-1. Men målet var betydelselöst och Brasilien åkte på den största förlusten i historien. Det som skulle bli en fotbollsfest blev i stället en förnedring för Brasilien som nu får sikta in sig på bronsmatchen istället.

Tyskland imponerade stort och det kommer att bli oerhört spännande att se om Holland eller Argentina kan rå på tyskarna i söndagens final.