Brasilien och Belgien möts i kvartsfinalen

Neymar blev matchvinnare för Brasilien i åttondelsfinalen mot Mexiko. I kvartsfinalen så ställs Brasilien mot Belgien som var illa ute mot Japan men vände och vann efter ett mål med sekunder kvar.

Resultaten i måndagens åttondelsfinaler

Brasilien – Mexiko 2 – 0
Belgien – Japan 3 – 2

Så spelas kvartsfinalen mellan Brasilien och Belgien

6/7 20:00 Brasilien – Belgien

Neymar avgjorde mötet mot Mexiko

Mexiko gjorde det mycket bra i den första halvleken mot Brasilien och var giftiga i sitt omställningsspel, som i mötet gruppspelet mot Tyskland, och fick matchen dit man ville.

I den andra halvleken så justerade Brasilien sitt spel och efter ett snyggt samspel så serverade William bollen tillbaka till Neymar som gjorde 1-0 i den 51 minuten. Mexiko var inte lika farliga i den andra halvleken och till slut kunde Brasilien utöka till 2-0.  Den gången var det Neymar som serverade bollen till inbytte Firmino i den 88 minuten. Ett mål som avgjorde detta möte och Mexikos negativa åttondelstrend fortsätter.

Belgien vann rysaren mot Japan

Den första halvleken mellan Belgien och Japan blev mållös. Japan stod för en bra taktiskt insats i den första halvleken och man tog Belgien lite på sängen.

I den andra halvleken så dröjde det bara två minuter innan Genki Haraguchi gjorde 1-0 för Japan på en snabb kontring. Fyra minuter senare var olyckan återigen framme för Belgien när Takashi Inui fick till en riktig pärla utifrån och 2-0 för Japan.

Det var att chockat Belgien som inte såg ut att ha några nycklar för att låsa upp matchen mot ett vilt kämpande Japan. Japan var starka både defensivt och hotade hela tiden offensivt. I den 65 minuten gjorde Belgien två byten som kom att ändra matchbilden helt, när Nacer Chadli och Marouane Fellaini kom in.

Bytena gav utdelning direkt. Med långe Fellaini på planen så blev huvudspelet ett helt annat vapen än tidigare. Efter en rad hörnor så nickade Jan Vertonghen in kvitteringen till 2-1 i den 69 minuten, något turligt får man ändå säga. Fem minuter senare så var det Fellaini tur att nicka in bollen när nådde högst upp på en hörna.

Trots att Belgien gjorde två snabba mål så vek Japan inte ned sig. Faktum var att Japan var det klart bättre laget i slutskedet av matchen och satsade för ett segermål. Med bara en minut kvar på klockan så fick Japan en hörna som målvakten i Belgien plockade ned enkelt och var snabb att fördela ut bollen. Som ledde till en snabb kontring för Belgien och bollen hamnade till slut till en helt fristående Chadli som med öppet mål gjorde det förlösande 3-2 målet för Belgien.

Japan föll med flaggan i topp och de ska ha en stor eloge för hur de genomförde denna match mot Belgien. Nu väntar en svår uppgift för Belgien som kommer att ställas mot guldfavoriten Brasilien i kvartsfinalen på fredag.