Förlust mot Tyskland

Sverige förlorade gårdagens möte mot Tyskland med 3-5. Tyskland dominerade stora delar av matchen men Sverige gjorde målen till en början och ledde efter den första halvleken med 2-1. I den andra halvleken fortsatte Tyskland att pressa Sverige som inte kunde stå emot den tyska offensiven och misstagen hopade sig.

Förlusten mot Tyskland innebär att Sverige nu hamnar i den undre seedningsgruppen inför lottningen av play-off:et. Positivt är dock att man slipper Frankrike och istället var det Ukraina som puttade ned Sverige till den andra seedningsgruppen. Det innebär att Sverige kan komma att möta Portugal, Kroatien, Grekland eller Ukraina i play-off:et. Kollar man på de två senaste play-off:en i EM och VM så har endast ett lag från den undre seedningsgruppen tagit sig vidare till mästerskapen.

Sveriges drömmotståndare i play-off:et är utan tvekan Ukraina, trots att man förlorade mot laget i EM senast. Portugal och Kroatien är två stjärntäta lag som kommer att ge Sverige en rejäl match och dessa två lag vill man absolut undvika. Grekland har ett rutinerat landslag och en mycket stark defensiv, som kan ställa till det för Sverige. Ukraina däremot har tunn offensiv och visserligen en stark defensiv men saknar den rutin som Grekland besitter.

Seedningsgrupp 1

Grekland
Kroatien
Portugal
Ukraina

Seedningsgrupp 2

Frankrike
Island
Rumänien
Sverige

Lottningen av play-off:et kommer att ske nu på måndag, den 21:a oktober, klockan 14:00. Matcherna i play-off:et kommer att spelas den 15:e respektive 19:e november.