Grupp E och grupp D fortsatt vidöppna efter dagens matcher

Brasilien och Schweiz vann dagens matcher i grupp E som är fortsatt vidöppen och i grupp D så föll Island mot Nigeria.

Så slutade dagens matcher:

Serbien – Schweiz 1 – 2
Nigeria – Island 2 – 0
Brasilien – Costa Rica 2 – 0

Brasilien vann över Costa Rica men det satt långt inne

​Brasilien tog en mycket skön seger mot Costa Rica med 2-0 men segern satt långt inne. I den första halvleken var det dock Costa Rica som hade den farligaste målchansen när Celso Borges kom till avslut men det stod 0-0 i halvtid.

Den andra halvleken dominerades fullständigt av Brasilien som kom till farliga avslut gång på gång, men Keylos Navas i målet av omutlig. Målen skulle dock komma för Brasilien men det skulle dröja ända till den 91 minuten när Coutinho gjorde 1-0. Och Neymar skulle även han bli målskytt i matchens sista minut.

Island föll mot Nigeria

Island gjorde inte en av sina bättre insatser i mötet mot Nigeria. Den första halvleken var inte speciellt händelserik. Men i den andra halvleken så var det mer fart på Nigeria och 4 minuter in i halvleken så gjorde Musa 1-0. Nigeria fortsatte att skapa farliga lägen mot ett passivt Island och i den 75 minuten kom även 2-0. Kort efter det andra målet så fick Island en straff men Gylfi Sigurdsson sköt över. Detta var inte Islands dag helt enkelt och matchen slutade 0-2.

Grupp D är fortsatt vidöppen och det kommer att bli en mycket spännande sista omgång.

Schweiz drog det längsta strået mot Serbien

Kvällens sista möte mellan Serbien och Schweiz blev riktigt spännande. Aleksandar Mitrović gjorde 1-0 för Serbien redan i den 4 minuten mot ett Schweiz som inledde den första halvleken svagt. Men Schweiz åt sig in i matchen ju längre den led, men 1-0 stod sig halvleken ut. 7 minuter in i den andra halvleken så kvitterade Schweiz genom Granit Xhaka, som fick till en riktig rökare från utanför straffområdet. Den andra halvleken bjöd på under hållning från båda lagen men det såg ändå ut som att matchen skulle sluta oavgjort. Men i den 90 minuten så gjorde Xherdan Shaqiri 2-1 för Schweiz som även blev slutresultatet.

Även grupp E är nu öppen med Serbien på 3 poäng , Brasilien på 4 poäng, Schweiz på 4 poäng och Costa Rica på 0 poäng. Costa Rica har ingen chans att ta sig vidare men alla de övriga tre lagen har chans att ta en av de två platserna till slutspelet.