Grupperna till Fotbolls-VM 2014 är nu lottade

De åtta grupperna till Fotbolls-VM i Brasilien är nu lottade. Frankrike, som var nära att missa VM, blev vinnaren i lottningen medan konkurrensen är stenhård i bland annat grupperna A, D och G.

Frankrike fick en lätt lottning

Frankrike hade turen på sin sida när grupperna till VM lottades tidigare i dag och kommer att få tampas med Ecuador, Honduras och Schweiz om en plats i slutspelet. Dock vet vi hur det slutade för Frankrike i Sydafrika-VM och trots att man var en av förhandsfavoriterna i sin grupp blev man gruppens jumbo. Dock är motståndet i denna grupp avsevärt mycket lättare.

England, Italien och Uruguay gör upp i grupp D

I grupp D kommer de tre världslagen England, Italien, Uruguay tillsammans med Costa Rica att göra upp om de två platserna till slutspelet. En oerhört spännande grupp som känns vidöppen på förhand, dock kommer Costa Rica sannolikt att bli gruppens jumbo och det är svårt att tänka sig att de tar en enda poäng i denna grupp.

Grupp G kommer att bli otroligt spännande

Grupp G är en annan oerhört tuff grupp med Ghana, Portugal, Tyskland och USA. Givetvis är det Tyskland och Portugal som sticker ut men varken Ghana eller USA är lag man bara kör över utan vidare, så det är mycket möjligt att de kan störa de två stjärnspäckade lagen.

Brasilien favorit i grupp A

Det var redan klart på förhand att hemmanationen Brasilien skulle placeras i grupp A och blev lottade mot Kroatien, Mexiko och Kamerun. Givetvis är Brasilien klar favorit men bakom hemmanationen kommer det att bli stentufft om den sista platsen till slutspelet.

Spanien och Holland i samma grupp

En intressant notis är att Spanien och Holland, tillsammans med Australien och Chile utgör grupp B. Det är första gången två VM-finalister från det föregående VM:et hamnar i samma grupp i det efterföljande mästerskapet och givetvis är de två VM-finalisterna från 2010 storfavoriter att avancera från gruppen.

Då spelas öppningsmatchen

I och med att grupperna nu är lottade är även spelschemat spikat. Öppningsmatchen kommer att spelas i Sao Paolo den 12:e juni och då kommer hemmanationen Brasilien att möta Kroatien.

Vi kommer att återkomma med hela spelschemat inom kort.

Alla grupperna i Fotbolls-VM 2014

Grupp A

Brasilien
Kamerun
Kroatien
Mexiko

Grupp B

Australien
Chile
Holland
Spanien

Grupp C

Colombia
Elfenbenskusten
Grekland
Japan

Grupp D

Costa Rica
England
Italien
Uruguay

Grupp E

Ecuador
Frankrike
Honduras
Schweiz

Grupp F

Argentina
Bosnien-Hercegovina
Iran
Nigeria

Grupp G

Ghana
Portugal
Tyskland
USA

Grupp H

Algeriet
Belgien
Ryssland
Sydkorea