Gulddrömmen krossad

Det blev en tung onsdagskväll i Lyon. Efter full tid var resultatet fortfarande 0-0, och matchen gick mot ett avgörande i förlängningen. Där klarade svenskorna inte att stå emot de Holländska attackerna längre, och i den 99e minuten kom det avgörande målet från de orangeklädda. Drömmen om guld grusades, och istället väntar bronsfinal mot England på lördag. 

Det blev en intensiv match i Lyon när den andra semifinalens i damernas Fotbolls-VM skulle avgöras. Stort fokus hamnade på den Kanadensiska domaren, som i mångas ögon blåste av onödigt mycket. Ser man på statistiken landade antalet frisparkar på hela 24-14, så domaren hade minst sagt en hektisk kväll.

Sverige skapade många chanser, inte minst med ett stolpskott från Seger i den andra halvleken.  Men de blågula lyckades inte spräcka nollan, och matchen gick istället till övertid. Där lyckades Jackie Groenen sätta matchens enda mål bakom Hedvig Lindahl, och den svenska gulddrömmen krossades. Istället för en match om titeln väntar nu alltså en bronsmatch mot England på lördag.

Läget oklart för skadade Asllani

En annan händelse som hamnade i stort fokus var incidenten så Kosovare Asllani träffades av en boll i ansiktet. Det var i förlängningens sista stopptidsminut som olyckan var framme, och den offensiva spelaren vårdades på plan innan hon bars ut på bår med fixerad nacke. Rapporterna från SvFF säger att hon inte visar tecken på allvarligare skada, men huruvida Asllani är aktuell för att spela i bronsmatchen är fortfarande oklart.