Hattrick av en doldis när Portugal krossade Schweiz

Hattrick av en doldis när Portugal krossade Schweiz

Portugal visade klass och var både ett och två nummer större än Schweiz när de vann åttondelsfinalen med hela 6-1, efter ett hattrick av en doldis. Nu väntar succélaget i kvartsfinalen.

Inför mötet mellan Portugal och Schweiz så var det en del snack om Cristiano Ronaldo och hans relation till förbundskaptenen Fernando Santos, efter att Ronaldo visat missnöje när han blev utbytt mot Sydkorea. Inför åttondelen mot Schweiz så kom beskedet att storstjärnan petades till förmån för den 21-årige talangen Gonçalo Ramos, som endast hade ett fåtal A-landslagsmatcher under bältet.

Ramos tog chansen i Ronaldos frånvaro och gjorde ett hattrick när Portugal körde över Schweiz med hela 6-1. Han blev därmed den yngste spelaren sedan 1962 att göra ett hattrick i ett VM.

De övriga tre målen för Portugal gjorde Pepe, Raphael Guerreiro och Rafael Leao. 39-åriges Pepe blev den nästa äldsta målskytten i VM-historien, efter Roger Milla som var hela 42 år när han nätade för Kamerun i VM 1994. Schweiz tröstmål gjorde mittbacken Manuel Akanji, i den 58 minuten, men då hade Portugal redan gjort fyra och matchen var i det skedet redan avgjord.

Schweiz förbannelse fortsätter och fick återigen se sig utskickad redan i en åttondelsfinal, senast 2018 så var det Sverige som blev deras fall.

Portugal kommer att möta Marocko i kvartsfinalen den 10 december med avspark 16:00.