Hjärtskärande förlust mot Spanien i VM-semifinalen – då spelas bronsmatchen

I Auckland blev det tyvärr inte Sveriges dag. Trots ett hårt kämpande Sverige så räckte det inte till. Efter en lyckad kvittering av Sverige kunde spanjorskorna bryta hjärtan med ett sista minuten-mål som gav dem en 2-1 seger och är därmed vidare till sin första VM-final.

Matchen började med att Spanien dominerade bollinnehavet, men Sverige höll tätt och såg till att Spanien inte kom till farliga lägen. Sverige kom in matchen allt mer och skapade några farliga situationer mot slutet av första halvlek.

I andra halvlek lyckades Sverige sätta press på spanjorskorna. Det såg länge ut att matchen skulle gå till förlängning. Men i slutskedet av halvleken så hände allt.

I den 81 minuten så tog Spanien ledningen genom den inbytte anfallaren Salma Paralluelo, samma spelare som avgjorde mötet mot Nederländerna.

Rebecka Blomqvist kvitterade för Sverige i den 88:e minuten, men Sverige fick aldrig pusta ut och återhämta sig. Spanjorskorna tog återigen ledningen bara minuten genom Olga Carmona, som fick tid på sig efter en hörna att placera in bollen från utanför straffområdet. Ett mål som innebar 2-1 och som Sverige inte kunde återhämta sig från.

Nytt tungt slag för detta landslag

Efter förlusten i OS-finalen senast, där Sverige var klar favorit på förhand mot Kanada, är detta uttåg ett nytt hårt slag för damlandslaget.

Tränaren Peter Gerhardsson uttryckte sin besvikelse men var också fast besluten om att laget kommer tillbaka starkare: ”Det känns tungt nu, men vi är inte klara. Bronsmatchen väntar och vi ska vara redo att hämta medaljen hem.”

Svenska lagkaptenen, Kosovare Asllani, kunde inte hålla tillbaka tårarna i intervjun efter matchen. ”Vi spelade med hjärtat, och vi var så nära. Det känns som ett hugg i magen, men vi måste gå vidare och fokusera på nästa match.”

Magdalena Eriksson reflekterade över det svåra ögonblicket: ”Det var en tuff smäll. Vi var där, vi kände att vi hade en chans. Det känns som ett skämt, men vi måste komma igen.”

Då spelas bronsmatchen

Sverige som hade siktet på en finalplats kommer nu att möta antingen Australien eller England i en bronsmatch som spelas på lördagen med avspark 10:00 svensk tid.

Trots dagens besvikelse är Gerhardsson positiv inför framtiden: ”Vi måste komma igen. Vi har en annan match att förbereda oss för, och vi tänker ta den med full kraft.”

Spanien får å sin sida förbereda sig på sin första VM-final. En final som går av stapeln på söndagen med avspark 12:00.

Sverige möter Spanien snart igen

Sverige kommer återigen att möta Spanien snart, denna gång i Nations League den 22 september på Gamla Ullevi. Och får då möjlighet att ta revansch efter denna tunga förlust.

Källa: Svenskfotboll.se