Inför: Colombia, England och Japan knappa favoriter

I kväll möts Uruguay och England i en match som kan bli avgörande för båda lagen. England bjöd på tufft motstånd mot Italien, medan Uruguay lär vara revanschlystna efter förlusten mot Costa Rica, det talar för ett tufft möte. I kväll möts även Colombia – Elfenbenskusten och Japan – Grekland.

Uruguay – England

Start: 21:00 i SVT1
Odds: 3,60 – 3,25 – 2,20 (William Hill)

I grupp D var det väntat att Uruguay, England och Italien skulle göra upp om platserna till slutspelet. En jämn grupp, även kallad Dödens grupp. Därför blev det en storskräll när Costa Rica vann över Uruguay med 3-1. Uruguay kämpade med sitt spel men fick inte till de riktigt bra målchanserna även fast laget gjorde det första målet. De kan få det tufft mot England i kväll. Luis Suarez lider av en knäskada, men kan komma att spela. Man måste även ersätta skadade lagkaptenen Diego Lugano och avstängda Maxi Pereira.

Matchen mellan England och Italien var jämn, men efter det avgörande 2-1 målet dominerade italienarna matchen. Värmen i mitten av Amazonas var tuff för engelsmännen som ändå presterade bra i hettan.

En seger i kvällens möte i Sao Palo är för både Uruguay och England betydelsefullt om man ska ha en chans att avancera. Vid förlust är man troligen ute ur VM, eller kommer i alla fall få det oerhört svårt att avancera.

England har förlorat sina två senaste VM-matcher, senast mot Italien samt mot Tyskland 2010. Däremot har engelsmännen aldrig förlorat tre matcher i rad i VM-sammanhang och spelbolagen håller England därmed som knappa favoriter att denna trend inte bryts.

Lagen har möts tio gånger där Uruguay har vunnit fyra av matcherna, medan England har vunnit tre.

Colombia – Elfenbenskusten

Start: 18:00 i TV4
Odds: 2,10 – 3,25 – 3,60 (William Hill)

Både Colombia och Elfenbenskusten vann sina båda premiärmatcher, vilket betyder att en vinst i denna match sannolikt innebär avancemang till åttondelsfinalen. Det kan även innebära en gruppseger.

Elfenbenskusten kontrollerade stora delar av matchen mot Japan, även om försvaret hade svårt med Japans rörlighet. Matchen slutade 2-1, vilket placerar Elfenbenskusten som grupptvåa.

Gruppettan Colombia mötte Grekland i premiärmatchen och satte efter fem minuter sitt första mål. Matchen slutade 3-0 och seger för Colombia. Colombia var överlägsna i matchen men kommer i kväll att behöva klara sig utan skadade Carlos Bacca, förutom redan saknade Falcao.

Japan – Grekland

Start: 00:00 i TV4
Odds: 2,20 – 3,10 – 3,50 (William Hill)

Då både Japan och Grekland förlorade sina inledande matcher, Japan mot Elfenbenskusten med 2-1 och Grekland mot Colombia med 3-0, är det oerhört viktigt för båda lagen att vinna. Vid en förlust är VM 2014 över. Prestationen i premiärmatchen var bättre för Japans del och spelbolagen håller Japan som knapp favorit. Grekland brast i försvaret som normalt brukar vara dras styrka, något som kan ha tärt på självförtroendet.