Inför: Intressant möte mellan Schweiz – Ecuador

Det kan bli ett avgörande möte mellan Schweiz och Ecuador i kväll. Oddsen talar till Schweiz fördel, men det är ingen given seger. Däremot kan Frankrike och Argentina få det lättare i sina möten mot Honduras och Bosnien-Hercegovina.

Schweiz – Ecuador

Start: 18:00 i TV4

SchweizEcuador kan bli en nyckelmatch i grupp E. Frankrike blir sannolikt gruppetta och det gör att Schweiz, Ecuador och Honduras kommer att tampas om andraplatsen. Troligen blir det Ecuador eller Schweiz som går vidare och det gör att båda lagen kommer att vilja prestera i denna match.

Oddsen talar till Schweiz fördel. Laget har ett starkt försvar, vilket man inte kan säga om Ecuador. Det blir Ecuadors tredje VM och för Schweiz blir det tionde gången i dessa sammanhang. Schweiz har inte förlorat en öppningsmatch på 48 år och med flera intressanta namn som Gökhan Inler, Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka och Josip Drmic så utgör laget ett tufft motstånd för Ecuador.

Att matchen spelas på Sydamerikansk mark kan möjligen tala till Ecuadors fördel, även om laget bäst presterar på sin hemmaplan på hög höjd.

Frankrike – Honduras

Start: 21:00 i SVT1
Odds: 1,53 – 2,88 – 8,50 (William Hill)

Frankrike är given favorit i grupp E trots att man åkte ut i gruppspelet i VM i Sydafrika. Men motståndet i denna grupp är nu lättare och i kväll möter Frankrike Honduras för första gången. Oavsett vilken startelva som Didler Deschamps väljer kommer troligen Frankrike att ta hem segern mot Honduras. Trots att Franck Ribéry är skadad ser Frankrike stabilt ut, även om försvarsspelet möjligen kan vara svagt.

Argentina – Bosnien

Start: 00:00
Odds: 1,55 – 3,00 – 7,00 (William Hill)

Premiärmatchen i grupp F står mellan Argentina och Bosnien-Hercegovina. Då Argentina är en av favoriterna att vinna VM så är nationen segertippad även i denna match.

Bosnien gör VM-debut efter att ha vunnit sin grupp i kvalet. Man har ett intressant lag med Edin Dzenko som anfallare och ett bra försvar. Men frågan är om man kan stå emot Argentinas anfallare Messi, Aguero och Lavessi.

Matchen äger rum på anrika Maracana.