Inför: Italien klara favoriter mot Costa Rica

Det blir en del intressanta möten i kväll. Först ut är matchen mellan Italien och Costa Rica, där Italien är klara favoriter enligt oddsen. Costa Rica slog Uruguy, men väntas inte upprepa sin seger. I kvällens andra match möts Schweiz – Frankrike och vid midnatt möts Ecuador – Honduras.

Italien – Costa Rica

Start: 18:00 i SVT1,SVT2
Odds: 1,53 – 3,80 – 7,00 (William Hill)

Italien slog England i premiärmatchen och Costa Rica skrällde mot Uruguay. Costa Rica var närmast borträknat att gå vidare från Dödens Grupp, grupp D, men när matchen slutade 3-1 till Costa Rica så ändrades förutsättningarna. Som gruppetta är det av stor vikt att slå grupptvåan Italien som möter Uruguay i sista matchen. Costa Rica imponerade i matchen mot Uruguay och lyckades för första gången göra tre mål i en VM-match. Uruguay lyckades inte få till spelet samt saknade Suarez i offensiven, vilket gjorde att Costa Rica fick sina chanser. I kvalet gjorde Costa Rica dock inte lika bra ifrån sig med bland annat två förlustmatcher, medan Italien vann alla sina matcher.

Premiärmatchen mellan Italien och England var jämn och spännande i ett stekhett Manaus. Det blev dock Italien som visade sig starkast efter Claudio Marchisios och Mario Balotellis mål.

Italien hålls som klara favoriter i kvällens match och möjligen kan klimatet tala till fördel för Costa Rica. Lagen har mötts en gång tidigare och då segrade Italien.

Schweiz – Frankrike

Start: 21:00 i TV4
Odds: 4,50 – 3,40 – 1,83 (William Hill)

När Schweiz och Frankrike möts i grupp E håller spelbolagen Frankrike som favoriter. Lagen känner varandra väl då de har mötts 36 gånger. Frankrike är det lag med flest segrar, 15 stycken, medan Schweiz har vunnit tolv av matcherna. Frankrike såg bäst ut i premiärmatchen mot Honduras som man med lätthet besegrade med 3-0 efter Karim Benzemas insatser.

Matchen mellan Schweiz och Ecuador såg länge ut att bli oavgjord, men i 93 minuten avgjorde Schweiz efter en snygg kontring av Seferovic. Det blev alltså ingen lätt seger för Schweiz, som måste kraftsamla inför kvällens möte.

Vinnaren av matchen kommer att gå vidare om matchen mellan Honduras och Ecuador slutar oavgjort.

Honduras – Ecuador

Start: 00:00 i SVT 1
Odds: 5,50 – 3,60 – 1,67 (William Hill)

Ecuador gjorde matchens första mål i mötet mot Schweiz och det blev en jämn match, trots att Schweiz var favoriter på förhand. Till slut blev det dock Schweiz som vann denna nyckelmatch. Honduras gjorde ingen strålande insats mot Frankrike och Ecuador borde gå segrande ur detta mötet. Honduras behöver förlita sig på en solid defensiv för att stå emot Ecuadors attacker.

Lagen har mötts tolv gånger, varav Honduras har vunnit två gånger och Ecuador tre gånger.