Inför Italien – Sverige

San Siro i Milano är platsen där det ska avgöras om det blir Italien eller Sverige som går vidare till VM nästa sommar. Sverige har med sig 1-0 och det är ett pressat Italien som nu måste vända på steken.

Det första mötet på Friends Arena slutade med en svensk 1-0 seger och Italien stod för en ganska blek insats. Italien är nu verkligen pressade inför denna retur och det är ett tungt ok som ligger på spelarnas axlar. Senast Italien missade ett VM var 1958 och det skulle bli landssorg om det skulle ske igen. Sverige har däremot allt att vinna och har vittring efter två missade världsmästerskap.

Albin Ekdal borta och Lustig tillbaka i returen

Janne Anderssons taktik i det första mötet var lyckad och det finns egentligen ingen anledning att göra stora förändringar i startelvan i returen.

Albin Ekdal inledde den första matchen från start och stod för en stabil insats på mittfältet tillsammans med Sebastian Larsson. Ekdal, som varit skadedrabbad, fick dock utgå i den andra halvleken på grund av skada. Han ersattes av Jokob Johansson som kort därefter gjorde målet för Sverige. Nu står det klart att Ekdal också missar returen och Johansson bli hans naturliga ersättare.

Mikael Lustig var avstängd i första mötet och Emil Krafth tog hans plats på högerkanten i försvaret och gjorde en helt okej insats. Men nu när Lustig är tillbaka är han given på den positionen och har varit en av de tongivande spelarna i laget tidigare under kvalet.

Sveriges startelva

Robin Olsen
Mikael Lustig – Victor Nilsson-Lindelöf – Andreas Granqvist – Ludwig Augustinsson
Viktor Claesson – Sebastian Larsson – Jokob Johansson – Emil Forsberg
Marcus Berg – Ola Toivonen

Vad ska Italien göra nu?

Italien har all anledning att rannsaka sig själva efter den första matchen på Friends Arena. Det var inte mycket som stämde för italienarna och fokus låg i mångt och mycket på domaren för att få Marcus Berg utvisad. En nick som svepte utanför i början av matchen och en boll i stolpen i slutskedet var Italiens vassaste chanser.

Ändringar i Italiens elva

Marco Verratti åkte på ett gult kort i det första mötet och missar därmed returen. Ett oerhört tungt avbräck för Italien som nu behöver stuva om på mittfältet. Enligt uppgifter kommer Daniele De Rossi att petas och Jorginho samt Alessandro Florenzi kommer istället att ta plats på innermittfältet. Andrea Belotti kommer också att petas i anfallet, efter en minst sagt blek insats, och Manolo Gabbiadini ersätter. I övrigt väntas Italien ställa upp med samma elva och 3-5-2 systemet.

Italiens startelva

Gianluigi Buffon
Andrea Barzagli – Leonardo Bonucci – Giorgio Chiellini
Antonio Candreva, Jorginho – Marco Parolo – Alessandro Florenzi – Matteo Darmian
Ciro Immobile – Manolo Gabbiadini

Sverige behöver inte gå för seger

Att vinna över Italien på deras hemmaplan har inte många gjort genom åren. Men Sverige behöver inte vinna returen för att gå vidare. Sverige går vidare vid ett oavgjort resultat och vid 1-0 efter 90 minuter är det förlängning som väntar. Skulle Sverige näta även i returen så måste Italien vinna med minst två mål för att gå vidare, ex räcker då inte 2-1 utan Italien måste vinna med 3-1.

Italien oddsfavorit att vinna och att gå vidare

Som sagt behöver Sverige inte gå för seger på måndagen och oddsen från spelbolaget Unibet är i samma linje. Just nu ger ett bet på en svensk seger i returen hela 8,30 hos Unibet och ett spel på Italien låga 1,52. Oddsen att slutligen gå vidare är mycket jämnare då ett spel på Italien ger 1,88 och Sverige 1,92 gånger pengarna.

Matchodds 1-X-2: 1,52 – 4,05 – 8,30
Att gå vidare: 1,88 – 1,92

Odds från Unibet >

Matchfakta Italien – Sverige

Avspark: 20:45
Plats: San Siro, Milano
Kanal: Kanal 5
Livestream: Dplay