Inför: Jämna odds för England – Italien

Det blir ett intressant möte i kväll när England och Italien möts. Grupp D har kallats Dödens Grupp, vilket talar för att detta kan bli en riktig höjdarmatch, där båda lagen kommer att vilja leverera. I kvällens andra matcher möts Colombia – Grekland och Uruguay – Costa Rica.

England – Italien

Start: 00:00 i TV4 Odds: 3.10 – 2.15 – 3.10 (William Hill) Mötet mellan England och Italien kan bli en riktig nagelbitare. Hos William Hill är oddsen jämna, 3,10 gånger pengarna för vinst till antingen England eller Italien, vilket säger en del om matchen. En seger är viktig, då lagen konkurrerar med Uruguay och Costa Rica om slutspelsplatserna från Grupp D. Historiskt sett ser det något bättre ut för Italien, då England bara har ett VM-guld på meritlistan från 1966, medan Italien har 4 VM-guld, det senaste från 2006. Lagen möts i Manaus i Amazonas, vilket innebär tropiska väderförhållanden och risk för uttorkning. Men Englands förbundskapten Roy Hodgson är inte orolig och säger att de har förberett sig mycket. Han har inte velat avslöja startelvan, men har sagt att anfallaren Danny Welbeck är tillgänglig för spel om det blir aktuellt. Steven Gerrard, Wayne Rooney och Frank Lampard står för rutin, men det finns även yngre förmågor som Hodgson kan våga släppa fram. Italien har ett starkt försvar, men svaga orosmolm finns över målvakten Gianluigi Buffon som råkat ut för en lätt vrickning. Den omdiskuterade planen verkar vara i spelbart skick.

Colombia – Grekland

Start: 18:00 i SVT2

För Colombia blev det naturligtvis ett enormt bakslag när det stod klart att Radamel Falcao missar VM. Men förbundskapten Jose Pekerman kommer till Brasilien med många andra skickliga spelare som James Rodriguez, Ted Gutierrez och Adrian Ramos. Grekland har en bra defensiv, men spelbolagen tror att Colombias välbalanserade lag och starka offensiv kommer att ta laget till seger.

Uruguay – Costa Rica

TV: 21:00 i TV4
Odds: 1,44 – 4,50 – 9,00 (William Hill)

Uruguay tog en fjärdeplats i VM i Sydafrika och lär med sitt starka anfallsspel köra över Costa Rica. Men Costa Rica gjorde ett bra VM-kval, något som Uruguay kämpade mer med. Men spelbolagen är eniga i att Uruguay tar hem detta, trots att Luis Suarez missar VM-premiären på grund av en knäoperation. Uruguays förbundskapten Oscar Tabarez vill inte ta några chansningar utan laget har förberett sig utan honom.

Elfenbenskusten – Japan

TV: 03:00 i TV4 Odds: 2,60 – 3,10 – 2,10 (Bet-at-home) Den fjärde matchen för dagen drar igång sent i natt vid 03:00 då Elfenbenskusten möter Japan. En match som avslutar den första omgången i grupp C. Det är givetvis en oerhört viktig och avgörande match för de två lagen i denna hyperjämna grupp. Elfenbenskusten har ett stjärnspäckat lag med Yaya Toure och Didier Drogba i spetsen, deras sista chans att lyckas i ett VM. Dock hade Elfenbenskusten det tufft i VM-kvalet till skillnad från Japan, som vann sin kvalgrupp med endast en förlust, och därmed är det inte konstigt att Japan är favoriter i sin VM-premiär.