Inför Luxemburg – Sverige

Sverige fick med sig 1-1 mot Holland i den första omgången och kommer nu att ställas mot Luxemburg under fredagskvällen. En bortamatch som Sverige borde vinna och är piskade att vinna men som inte kommer att bli så enkel som man kan tro på förhand.

Efter en tuff och svårt första match mot Holland, som slutade 1-1, får den nya förbundskaptenen Janne Andersson lite andrum när Luxemburg står för motståndetunder fredagskvällen i den andra omgången i VM-kvalet.

Givetvis kommer det att bli en del ändringar i elvan om man jämför med mötet mot Holland då Andersson satsade på säkra alternativ. De förväntade ändringarna inför kvällens möte rör vänsterbacksplatsen där Oscar Wendt byts mot Martin Olsson och på mittfältet kommer de två tidigare IFK Norrköping-spelarna Marcus Rohdén och Alexander Fransson att göra plats för Jimmy Durmaz och Oscar Hiljemark. I övrigt är det dock samma elva som mot Holland.

Den förväntade startelvan

Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson
Jimmy Durmaz, Oscar Hiljemark, Albin Ekdal, Emil Forsberg
John Guidetti, Marcus Berg

Sverige bör, och ska, vinna mot Luxemburg

Luxemburg på hemmaplan är inte en så enkel match som man kan tro. Trots att man ligger på en blygsam 145 plats på världsrankingen så var man när att sno en poäng av Bulgarien senast och besegrade Grekland på hemmaplan för ett år sedan. Men det är ändå en match där vi förväntar oss tre poäng av det svenska landslaget och tre poäng man måste ta om en VM-plats ska vara realistisk.

Oddsen från spelbolagen är också otroligt låga på en svensk seger och det bästa oddset, om vi jämför, ger bethard till ändå låga 1,40 gånger pengarna.

Matchfakta Luxemburg – Sverige

Avspark: 20:45
Plats: Josy Barthel-stadion, Luxemburg
TV: Kanal 5