Inför: semifinalen Holland – Argentina

Efter att ha krossat Brasilien står Tyskland klara för final. I kväll avgörs det vilka tyskarna kommer att möta. Oddsen talar för att det blir Argentina som går vidare och att det blir Holland som kommer att göra upp med ett sargat Brasilien om bronset.

Start: 22:00 i SVT1
Odds: 3,25 – 3,20 – 2,42 (Unibet)

Argentina har hittills vunnit alla sina matcher även om en del av dem har varit knappa segrar. I åttondelsfinalen gick det till förlängning innan Argentina kunde avgöra mot Schweiz genom matchens enda mål. Argentina har dock visat upp en stark defensiv i detta VM och har lyckats hålla nollan i de senaste matcherna. Även Messi har briljerat.

Kvartsfinalen mot Belgien slutade 1-0 efter välorganiserat spel från Argentina. I denna match skadades Angel di Maria och kommer inte att kunna spela i semifinalen mot Holland.

Positiva nyheter för Argentina är att Marcos Rojo tillbaka från avstängningen och att Sergio Agüro verkar vara tillgänglig för spel efter sin skada.

Frågetecken kring van Perise

I kvartsfinalen Holland – Costa Rica del fick det gå ända till straffar innan avgörandet kom. Holland skapade flera bra lägen under matchen, men Costa Ricas målvakt gjorde imponerande räddningar. Till slut vann Holland straffavgörandet med 4-3. Precis som Argentina har Holland visat sig starka defensivt, medan stjärnor som Arjen Robben  och Robin van Persie har presterat.

I kvällens semifinal finns det frågetecken kring Robin van Persie som har magproblem. Sedan tidigare är Nigel de Jong skadad, men då han har deltagit i träningen betyder det att det finns en chans att han kan vara spelbar i kväll.

Argentina vann mot Holland i finalen

Senaste gången Holland gick till VM-final var 2010 då man ställdes mot Spanien, en nation som man i år fullständigt körde över med 5-1. Om Holland går till final i år blir det för fjärde gången. Man har dock aldrig vunnit. 1978 spelade man i finalen mot Argentina, som då blev världsmästare. Det är enda gången som Argentina har vunnit mot Holland, medan Holland har vunnit fyra gånger mot Argentina. Tre matcher har slutat oavgjort.

Enligt oddsen kan det bli ett relativt jämnt möte, men Argentina hålls som knappa favoriter av spelbolagen. Unibet sätter oddset 2,42 för vinst till Argentina, medan vinst för Holland ger 3,25 gånger pengarna.

Matchen spelas på Arena de Sao Paulo i Sao Paulo.