Inför semifinalerna i VM med odds, speltips och uppsnack

Inför semifinalerna i VM med odds, speltips och uppsnack

Fyra lag och fyra matcher återstår i damernas VM på andra sidan jorden. Vilket innebär att det är dags för semifinaler. Och det står klart att vi kommer att få en historisk vinnare som dels bryter USA:s svit men också tar hem ett historiskt första VM-guld.

Spanien vs Sverige

På ena sidan av trädet har vi en semifinal mellan Spanien och Sverige, som spelas under tisdagen med avspark 10:00 svensk tid. En semifinal där Spanien är klar favorit men Sverige har varit underdogs hela vägen genom slutspelet så de är långt ifrån uträknade. Mot ett Spanien som har sin interna stridigheter och lite ojämna i prestationerna, men har en riktigt hög högstanivå.

Australien vs England

På den andra sidan av trädet är det hemmanationen Australien som möter EM-mästarna England. I ett Commonwealth-derby där England är favoriten. Med det sagt så kommer Australien ha ett stort stöd på läktarplats och det kan räcka långt. Det mötet spelas under onsdagen med avspark 12:00 svensk tid.

Mina tankar och speltips

Jag hoppas och tror att Sverige kan likt mot Japan navigera ut Spanien med en hög press och fysik. Nu fick inte Japan sitt spel att stämma och Spanien har ett spännande lag. Men jag skulle ändå sätta mina pengar på att Sverige krigar sig vidare, om än genom ett straffavgörande.

I mötet mellan Australien och England så kommer hemmanationen ha publiken i ryggen och få en extra boost av det. Även om England inte motsvarat förväntningarna efter EM-guldet så har de ändå tagit sig till denna semifinal. Jag tror ändå att ett starkt defensivt England lyckas ta sig vi vidare till finalen.

Spelschema och oddsen på semifinalerna

Spelschema, resultat och odds

16/8
12:00
Australien-England
Fotbolls-VM damer 2023 - Semifinaler
1 - 3
15/8
10:00
Spanien-Sverige
Fotbolls-VM damer 2023 - Semifinaler
2 - 1