Inför Sverige – Bulgarien

Sverige vann över Luxemburg med 1-0, tämligen övertygande. Sverige skapade många chanser och ägde matchen men de svenska anfallarna fick inte till det utan det var vänsterbacken Mikael Lustig som gjorde Sveriges enda mål. Nu är det Bulgarien som står på tur för Sveriges del och ytterligare tre poäng är av yttersta vikt.

I kväll är det Bulgarien som står för motståndet hemma på Friends Arena. Återigen är det en match som Sverige ska, borde och nästan måste vinna. Bulgarien har inte övertygat så här långt och 4-3 mot Luxemburg och 1-4 mot Frankrike är resultat som inte skrämmer. Men samtidigt var Sverige ineffektiva mot Luxemburg och nu gäller det för framförallt Marcus Berg och slipa på målformen.

Detta Bulgarien är långt ifrån vad de var i sina glansdagar, en hemmamatch som borde passa Sverige mycket bra. Men det är också en stor prövning för det nya landslaget efter två matcher som man inte förväntade sig jättemycket av. Sverige har tagit fyra poäng så här långt och det är helt godkänt men ytterligare tre poäng måste inkasseras i kväll om man ska kunna utmana Holland och Frankrike om en VM-plats.

Sveriges startelva mot Bulgarien

Startelvan väntas bli densamma som mot Luxemburg men det ryktas om att John Guidetti kommer att bänkas denna gång och att Ola Toivonen kommer att få starta istället. Därmed så är den väntade startelvan som följer:

Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson
Jimmy Durmaz, Oscar Hiljemark, Albin Ekdal, Emil Forsberg
Ola Toivonen, Marcus Berg

Oddsen på Sveriges sida

Kikar vi på oddsen inför denna drabbning är Sverige given favorit hos spelbolagen. Ett spel hos Unibet ger just nu låga 1,47 gånger pengarna på en svensk seger.

Gå till Unibet för att betta >

Matchfakta Sverige – Bulgarien

Avspark: 20:45
Plats: Friends Arena
TV: Kanal 5