Inför Sverige – Danmark

Sverige - Danmark odds, speltips, 2 juni, live stream, startelva På lördag möter Sverige Danmark i genrepet inför sommaren fotbollsfest i Ryssland. Danmark har nu chans till revansch då det senaste mötet på Friends Arena, som till slut innebar att man missade EM i Frankrike. Oddsen från spelbolagen talar dock inte för att Danmark får sin revansch.

Odds Sverige – Danmark

Oddsen från spelbolaget Unibet är talande för en ovisst utgång. Sverige är favorit i mötet, men knappt. Ett bet ger 2,60 på en svensk seger och 3,05 på en dansk. Ett oavgjort betalar ut 3,20 gånger pengarna. Jämna odds som ger bra utdelning om man prickar rätt.

Spelbolaget tror också på en målsnål tillställning då ett bet under 2,5 mål ger relativt låga oddset 1,60 medan över 2,5 mål ger oddset 2,35.

1X2: 2,60 – 3,20 – 3,05

Över/under 2,5 mål: 2,35 – 1,60

Gå till Unibet för att betta på matchen >

Speltips Sverige – Danmark

Vi tippar på en oavgjort tillställning, 1-1 känns som ett rimligt resultat. Inget utav lagen kommer att göra mer än vad som krävs. På pappret är Danmark något starkare men på Friends Arena får även de bästa lagen det tufft.

Uppsnack

Även om det finns mycket historisk och heta matcher att se tillbaka på mellan Sverige och Danmark så tror vi inte att lördagens VM-genrep kommer att präglas av detta.

Denna träningslandskamp är mer till för att testa spelare och för att få med sig en positiv känsla till VM i Ryssland. Framförallt är det en viktig testmatch Danmark som ännu inte spikat 23-mannatruppen.

Viktigast av allt, att båda lagen lämnar landskampen utan några onödiga skador.

Danmark är lottade i grupp C och kommer att ställas mot Peru, Frankrike och Australien. Danmark kommer att inleda mästerskapet i Ryssland den 16 juni då Danmark möter Peru med avspark 18:00.

Mötet mot Sverige har Danmark noga planerat ut. Och enligt förbundskaptenen Åge Hareid har man framförallt valt Sverige för att förbereda sig inför mötet mot Australien.

Startelvor

Sveriges startelva (4-4-2) prel

Nu när alla de svenska spelarna är friska så kan vi förvänta oss en ordinarie startelva, i alla fall i den första halvleken.

Robin Olsen
Mikael Lustig – Victor Nilsson Lindelöf – Andreas Granqvist – Ludwig Augustinsson
Claesson – Albin Ekdal – Sebastian Larsson – Emil Forsberg
Ola Toivonen – Marcus Berg

Danmarks startelva (4-3-3) prel

Danmark har ställt upp lite olika under kvalet och i träningsmatcherna. Men med Nicklas Bendtner skadad så tror vi på en 4-3-3 uppställning med Nicolai Jørgensen som central anfallere och med Christian Erikom sen playmaker på mittfältet.

Kasper Schmeichel
Andreas Christensen – Simon Kjær – Andreas Bjelland – Jens Stryger Larsen
William Kvist – Christian Eriksen – Thomas Delaney
Yussuf Poulsen – Nicolai Jørgensen – Pione Sisto

Fakta Sverige – Danmark

När: 2 juni
Avspark:
19:45
Plats: Friends Arena, Stockholm
Kanal: TV4
Livestream: C MORE