Inför Sverige – Österrike

I kväll kan Sveriges VM-drömmar krossas när man tar emot Österrike i kvalet. Seger för Sverige och man säkrar play-off-platsen men vid förlust så är VM-drömmen krossad.

Spänningen är olidlig inför kvällen viktiga match i VM-kvalet mot Österrike. Senast Sverige mötte Österrike i kvalet, på bortaplan, blev det förlust med 1-2. I kväll är det dock andra spelregler och på hemmaplan har Sverige en bättre möjlighet att ta tre poäng.

Österrike har dåligt bortafacit i detta VM-kval och är ännu utan seger på bortaplan. Detta samtidigt som Sverige är obesegrade hemma med 1-1 mot Irland som en nagel i ögat på ett annars perfekt facit.

Kollar man på oddsen från spelbolagen är Sverige klar favorit och Betsson samt Betsafe har redan nu gått ut med siffror om att 97% av alla spel på denna matcher är på att Sverige vinner.

Avspark i denna viktiga VM-kvalmatch är klocka 20:45 och kommer att sändas i Kanal  5.

Sveriges startelva

1 Andreas Isaksson
2 Mikael Lustig, 4 Per Nilsson, 13 Mikael Antonsson, 5 Martin Olsson
8 Anders Svensson, 6 Rasmus Elm
7 Sebastian Larsson, 10 Zlatan Ibrahimovic [K], 19 Alexander Kacaniklic
11 Johan Elmander

Bänken: 12 Johan Wiland, 23 Kristoffer Nordfeldt – 3 Jonas Olsson, 9 Kim Källström, 14 Tobias Hysén, 15 Andreas Granqvist, 16 Pontus Wernbloom, 17 Pierre Bengtsson, 18 Adam Johansson, 20 Ola Toivonen, 21 Jimmy Durmaz, 22 Erkan Zengin.

Källa: Svenskfotboll.se