Sverige – Vitryssland – Tre poäng ett måste

På fredag är det Vitryssland som tur på tur för det svenska landslaget i VM-kvalet. Vitryssland har haft en tungt kval och bortaplan har inte varit deras starkaste gren och allt annat än en seger hemma på Friends Arena vore en rejäl missräkning.

Sveriges läge i kvalgrupp A är fortsatt bra. Man ligger på samma poäng som Holland och tre poäng efter tabellettan Frankrike. Detta innebär att varje poäng är av yttersta vikt för Sverige och man har inte råd att tappa poäng mot de mindre lagen.

John Guidetti saknas mot Vitryssland

Som vi tidigare skrivit om så har Janne Andersson fått tänka om efter en del återbud. Både Martin Olsson och John Guidetti är skadade och kommer inte att kunna delta samt att både Rasmus Elm och Oscar Wendt har meddelat att de slutar i landslaget. Både Guidetto och Wendt var till en början uttagna och kommer att ersättas av Niklas Hult och Isaac Kiese Thelin.

Tänkbar svenska startelva mot Vitryssland

Robin Olsen
Mikael Lustig – Victor Nilsson Lindelöf – Andreas Granqvist – Ludwig Augustinsson
Jimmy Durmaz – Oscar Hiljemark – Albin Ekdal – Emil Forsberg
Ola Toivonen – Marcus Berg

Över 28000 biljetter sålda

Matchen mot Vitryssland kommer i vanlig ordning att spelas på Friends Arena och med över 28 000 sålda biljetter så kan vi räkna med en folkfest, vilket stärker Sverige ytterligare i en sådan här viktig match.

Oddsen på Sverige – Vitryssland

På hemmaplan är Sverige starka och en seger mot Vitryssland är nästan att räkna med och det talar även oddsen från spelbolagen för.

Matchfakta Sverige – Vitryssland

Avspark: 18:00
Plats: Friends Arena
TV: Kanal 5