Inför: Vitryssland – Sverige

Sverige har ett prekärt läge i VM-kvalet inför kvällens möte mot Vitryssland, på bortaplan dessutom. En förlorad första plats och med Holland i hasorna innebär att poäng är mer eller mindre ett måste.

3-2 förlusten mot Bulgarien var en rejäl nit för Sverige. Nuär första platsen förlorad till Frankrike som samtidigt spelade ut Holland helt och hållet, med 4-0, och vi kan förvänta oss att fransoserna nu går rent i de tre matcher som återstår.

Målskillnad kan avgöra om Sverige går vidare

Holland ligger tre poäng bakom Sverige och skulle lagen hamna på samma poäng, efter matchen i den sista omgången, så är det målskillnad som avgör. Sverige har just nu +7 i målskillnad och Holland +3.

Därmed är det av yttersta vikt att Sverige vinner kvällens match mot Vitryssland på bortaplan och även mötet mot Luxemburg därefter. Än viktigare är att Sverige gör många mål så att en förlust mot Holland i den sista omgången ändå innebär att Sverige går vidare.

Tre spelare borta för Sverige

Efter förlusten mot Bulgarien så har det blivit en del ändringar i Sveriges trupp. Ola Toivonen är avstängd mot Vitryssland och lämnar truppen. Det gör även Alexander Fransson på grund av skada. Albin Ekdal är också skadad och förväntas inte delta mot Vitryssland, även om han är kvar i truppen. Därmed kallas nu Oscar Hiljemark och Isak Kiese Thelin in.

Förändringar i Sveriges startelva

Med skadorna och avstängningen så blir det nu en del förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Bulgarien. Enligt rapporter från olika medier är det nedanstående startelva som Sverige kommer att ställa upp med, baserat på hur det har sett ut på träningarna.

Robin Olsen
Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson
Jimmy Durmaz, Jakob Johansson, Sebastian Larsson, Emil Forsberg
Marcus Berg, Christoffer Nyman

Förutsättningarna mot Vitryssland

Förutsättningarna mot Vitryssland är lite densamma som mot Bulgarien. Vitryssland är obesegrade på hemmaplan i kvalet med en vinst och två oavgjorda matcher, bland annat 0-0 mot Frankrike. Dock är Vitryssland ett klart sämre lag på pappret än Bulgarien vilket återspeglas av tabellen då laget ligger näst sist med endast fem poäng.

Vitryssland spelar med en 3-5-2 uppställningar men sannolikt kommer det att bli mycket 5-3-2 då Sverige kommer att ha bollen och styra spelet.

Trots bortaplan och med Bulgarien match i ryggen så ska Sverige bara vinna detta. Men då krävs ett mycket bättre spel över hela planen. Mot Bulgarien var det framförallt mittfältet som inte höll måttet samtidigt som mittbackarna inte gjorde sin bästa match heller.

Oddsen talar klart till Sveriges fördel

Kikar man på oddsen är spelbolaget Unibet också säkra på en seger till Sverige. Ett spel ger just nu 1,71 på en svensk seger och hela 6,05 om Vitryssland skulle skrälla. Ett oavgjort resultat skulle ge 3,65 gånger pengarna.

Odds 1-X-2: 6,05 – 3,65 – 1,71

Gå till Unibet för att betta >

Matchfakta Vitryssland – Sverige

Avspark: 18:00
Plats: Borisov Arena, Borisov,
Kanal: Kanal 5
Livestream: Dplay