Inget VM för Sverige

I gårdagens play-off blev det återigen förlust för Sverige mot Portugal vilket innebär att det inte blir något VM Sveriges del.

Portugal gjorde vad de skulle mot Sverige i gårdagens play-off-retur och vann helt rättvist med 2-3, efter hattrick av Ronaldo.

Sverige försökte att pressa Portugal men hade svårt att skapa målchanser och efter 0-0 i den första halvleken så var Sverige tvunget att lyfta laget vilket lämnade stora ytor bakåt. Det utnyttjade Ronaldo genom att göra 1-0 på ett friläge i den 50:e minuten. Sverige, eller rättare sagt Zlatan, svarade med att göra 1-1 på nick i den 68:e minuten och 2-1 på en frispark i den 72:a minuten. Men återigen kunde Ronaldo utnyttja de stora ytorna bakom de svenska backarna och punktera matchen genom att göra både 2-2 och 2-3.

Vid klockan 13:00 kommer förbundskaptenen Erik Hamrén att hålla en presskonferens om hur det blir med hans framtid som tränare för blågult, eftersom hans kontrakt går ut vid årsskiftet.

31 lag klara för VM

Från play-off kvalen är nu tio lag klara för VM; Portugal, Frankrike, Kroatien, Grekland, Ghana, Algeriet, Nigeria, Elfenbenskusten, Kamerun och även Mexiko som vann över Nya Zeeland nu på morgonen.

Det innebär att 31 lag är klara för VM och den sista platsen ska Uruguay och Jordanien göra upp om, dock talar det mesta för att det blir Uruguay som tar den sista platsen eftersom de har med sig 5-0 från det första mötet.

VM-slutspelet lottas den 6:e december vid klockan 16.00.