Kroatien knep bronset

Bronsmatchen mellan Kroatien och Marocko är nu avgjord. Två lag som inte höll tillbaka och satsade offensivt, trots att båda har satsat mycket på defensiven tidigare under mästerskapet. En tillställning som blev oväntat underhållande med ett mål vardera redan inom tio minuter. En halvlek där spelet böljade fram och tillbaka, delvis på grund av konstant bolltapp av båda lagen.

Innan halvtid var det en misslyckad rensning som till slut gav Kroatien möjligheten att fortsätta sitt anfall och bolltappen straffade sig till slut för Marocko när Mislav Orsic kunde placera in 2-1.

I den andra halvleken backade Kroatien tillbaka och satsade mer på ett cyniskt spel, som gett resultat tidigare under turneringen. En taktik som återigen blev vägvinnande och Kroatien kunde hålla undan och ta andra raka VM-medaljen. Som är Kroatiens tredje VM-medalj på sex mästerskap, ett hyfsat facit som inte många andra nationen kan stoltsera med.

Trots sin andra raka förlust så har Marocko gjort en riktigt bra turnering och kommit längre än vad någon annan afrikansk nation gjort tidigare i ett VM på herrsidan.

Vad som återstår av turneringen i Qatar är söndagens final mellan Argentina och Frankrike. Även den matchen drar igång vid 16:00 svensk tid.