Nedflyttning för Sverige i Nations League

Mötet mot Kroatien blev, nästan, som vi hade hoppats på. Sverige gjorde en riktigt bra match mot ett decimerat Kroatien som hade flera tunga avbräck. 2-1 blev slutresultatet till Sveriges favör. Vinsten var viktig för att hoppet om att klamra sig kvar i den högsta divisionen skulle leva in i den sista omgången. Men segermarginalen hade gärna varit större och borde varit så också.

Då målskillnad avgör placeringen så behövdes nu en poäng i sista matchen mot Frankrike i Paris. En match där Sverige öppnade upp målskyttet tidigt i matchen. Men Frankrike kvitterade och utökade innan den första halvleken var över. Två mål vardera gav 3-2 till Frankrike och alla tre poängen. Återigen så var känslan att Sverige kunde fått till ett bättre resultat om man varit lite vassare offensivt och något bättre defensivt.

Sverige hamnade i och med med resultaten sist i gruppen, med samma poäng som Kroatien men med sämre målskillnad. Vilket innebär att Sverige nu kommer att få spela i den andra divisionen i nästa upplaga av Nations League och går därmed miste om en massa extra miljoner till förbundet.

Värt att notera är att Midtjylland-spelaren Jens Cajuste gjorde sin första landskamp för Sverige, efter ett sent inhopp mot Frankrike. Cajuste hade möjlighet att välja USA:s landslag men i och med inhoppet så har han valt Sverige. Cajuste gjorde ett piggt inhopp och det ska bli roligt att se vad han kan tillföra framöver.

När röken nu har lagt sig så kan vi konstatera att Italien, Spanien, Frankrike och Belgien gör upp i Nations League-slutspelet. En kvartett som gör upp om titeln i oktober nästa år.