Nu ska gruppspelet i Nations League avgöras

UEFA Nations League är återigen på tapeten denna och nästa vecka. Nu ska det avgöras hur grupperna kommer att sluta. Sverige har fortfarande chans att hänga kvar i den högst divisionen, men det kommer att bli tufft.

Denna och nästa vecka så ska de två sista omgångarna spelas i UEFA Nations League. För Sveriges del så ser det riktigt tungt ut i grupp A3, i den högsta divisionen. Fyra förluster har det blivit och noll poäng. Sverige har trots det fortfarande möjlighet att rädda sig kvar inför de två sista omgångarna där Kroatien väntar på lördag och Frankrike på tisdag.

Kroatien har likt Sverige ideliga förluster i denna grupp, men tog tre poäng som de i 2-1 segern mot Sverige. Denna gång är det svensk mark som gäller, på Friends Arena. Kroatien imponerade inte jättemycket när lagen möttes sist och det ger Sverige hopp. Nu gäller det för Sverige att vinna matchen för att hänga kvar i gruppen, helt klart en nyckelmatch. Sverige har en bra chans med tanke på att Kroatien var svaga senast och har nu både Vida och Lovren borta. Oddsen från spelbolagen är också jämna på detta möte.

Efter mötet mot Kroatien så kommer Sverige att åka ned till Frankrike. Och givetvis är det en mycket svår uppgift, dock har Sverige skakat fram bra resultat mot Frankrike tidigare, så vem vet.

Matcherna Sverige har kvar:

14/11 20:45 Sverige – Kroatien

17/11 20:45 Frankrike – Sverige