Oavgjort mot Danmark

Träningsmatchen mot Danmark blev lite som vi kunde förvänta oss. Två lag som prioriterade att hålla positioner före onödiga risker och matchen slutade 0-0.

En het målchans vardera

Det märktes att lördagens uppgörelse mellan Sverige och Danmark var en träningslandskamp. Spelarna gick inte in i närkamperna till 100% och man tog inte i mer än vad man behövde.

Det var Danmark som inledde landskampen på Friends arena bäst och som vanligt tog det en kvart innan svenskarna vaknade till. Martin Olsson fick ett skapligt läge i den borde delen av straffområdet men direktskottet var inte välriktat och en dansk kunde enkelt styra undan. Den hetaste målchansen, och enda, fick dansken Yussuf Poulsen i slutskedet av halvleken. Poulsen vann nickduellen mot Martin Olsson men bollen gick över.

Utan Christian Eriksen på planen, som lämnat truppen pga barnfödande, så var inte Danmark så där giftiga offensivt som man kunde förvänta sig. Poulsens målchans blev Danmark enda i matchen.

Den andra halvleken präglades av byten och matchen blev lite sönderryckt, som det brukar bli i sådana här landskamper.

I slutskedet av match så skrapade ändå Sveriges fram en het målchans. Emil Forsberg tog sig förbi på vänsterkanten och fick till ett inlägg mot Isaac Kiese Thelin, som hade öppet mål. Men med en dansk i ryggen fick Kiese Thelin inte bollen dit han ville.

Viktiga frågor besvarades

Även om matchen slutade 0-0 och kan summeras som ett sömnpiller så är det inte hela världen. Många bra frågor besvarades och framförallt lämnade Sverige matchen utan några onödiga skador.

Sverige visade att defensiven sitter när det väl behövs. Martin Olsson är i bra form och kan mycket väl vara en startspelare i VM. Jimmy Durmaz gjorde också bra ifrån sig och visade att även han är i bra form trots en vår med lite speltid i klubblaget. Albin Ekdal stod för en stabil insats och det gjorde även Oscar Hiljemark, som alltid varit lite av ett frågetecken, på mittfältet. Emil Forsberg är Emil Forsberg och skapade på egen hand Sveriges enda riktigt farliga målchans, även om det finns mer att önska från honom.

Trots att det var en träningslandskamp så hade man i slutändan givetvis önskat ett bättre offensivt spel. Men vi får nöja oss med vad vi fick och blicka framåt mot lördagens möte mot VM-nationen Peru.